ZeebeestjeTerug naar het overzicht

Is het een octopus of gewoon een ander zeebeestje? Maakt niet uit, je kunt het zelf verzinnen!
Wat heb je nodig?
Als er een pakje wordt bezorgd, zit dit vaak dichtgebonden met wit, plastic binddraad. Deze draden zijn de basis voor deze knutsel. Verder heb je draadjes wol nodig in twee kleuren blauw, blauw papier, wiebeloogjes, een blauwe pijpenrager, een schaar en lijm. (Vind je andere kleuren mooier? Dan gebruik je die natuurlijk!)

Hoe maak je de octopus?
Knip een paar centimeter van de pijpenrager af. Leg de binddraden bij elkaar en buig de uiteinden van iedere draad naar elkaar toe. Zo ontstaat er aan een kant een lus van de draden. Bind de draden met het stukje pijpenrager net boven het midden van de draden bij elkaar, zodat de kop (lus) ontstaat.

Knip draadjes blauwe wol af en maak deze met een nieuw stukje pijpenrager op de andere pijpenrager vast. Dat gaat het meest makkelijk als je de draadjes in het midden een keer om de pijpenrager heen bindt.

Knip nu twee rondjes uit het blauwe papier, die net iets groter zijn dan de wiebeloogjes. Plak de oogjes op de rondjes en plak deze weer vast op de kop van de octopus. Nu is je zeebeest klaar!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

8x de leukste vakantiekampen

8x de leukste vakantiekampen

Check deze toffe vakantiekampen, voor overdag of iets verder weg met overnachting. We helpen je ook met het kiezen van een kamp, want dat is vaak nog best een uitdaging met zoveel opties!

Welke kies jij?