• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Waskrijt eitjesTerug naar het overzicht

Met Pasen samen wasco eitjes maken, weer eens iets anders dan verven!
Samen met je kinderen eitjes versieren voordat je de paaseieren gaat verstoppen is elk jaar weer leuk! Als je geen zin hebt om te verven, waskrijtjes over hebt of gewoon eens een jaartje iets anders wil met Pasen is dit een héél fijn alternatief.

Deze methode werkt het beste met vers gekookte eieren. De eitjes moeten nog steeds warm zijn van het koken maar niet zo heet dat je ze niet aan kan raken. Pak de waskrijtjes, maak een kleurencombinatie die je mooi vindt en haal de papiertjes van de wasco af. Hierna schaaf je met een scherp mesje kleine stukjes van de wasco af. Dit kun je het beste zelf doen terwijl je kind kijkt.

Hierna plaats je de warme eitjes op een (papieren) bordje zodat je kleintje kan helpen. Strooi het schaafsel van de wascokrijtjes over het de warme eitjes. Je ziet het wasco gelijk over de eitjes smelten met mooie patronen. Laat de eieren koud worden waardoor de wasco hard wordt. Hierna kunnen jullie de eitjes verstoppen in de tuin om échte paaseitjes te zoeken. Veel plezier!
Meer leuke tips

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

8x de leukste vakantiekampen

8x de leukste vakantiekampen

Check deze toffe vakantiekampen, voor overdag of iets verder weg met overnachting. We helpen je ook met het kiezen van een kamp, want dat is vaak nog best een uitdaging met zoveel opties!

Welke kies jij?