Familierondleiding NienoordTerug naar het overzicht

zondag 26 november
Leren over borgen en koetsen bij Borg & Nationaal rijtuigmuseum Nienoord. Heb je de schelpengrot gezien?
Elke laatste zondag van de maand wordt een familierondleiding georganiseerd.

Deze rondleidingen zijn geschikt voor het hele gezin met kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Voor de kinderen is deelname gratis en je kunt je opgeven via info@museumnienoord.nl.

Neem je papa, mama, opa of oma mee naar onze spiksplinternieuwe familierondleiding over het leven op de Borg! Onze koetsiersdame of heer neemt je mee naar het depot. Het is een ware ontdekkingstocht langs onze rijtuigen die je anders niet zou zien in de tentoonstelling. Ervaar zelf hoe een koetsier vroeger te werk ging! Neem plaats op de bok van het rijtuig en men het paard over het virtuele borgterrein.

Echte fijnproevers nodigen ze uit om de tentoonstelling ‘De andere Gouden Eeuw van Occa Ripperda’ in de borg te bekijken. Hier vind je het kookboek van Occa. De saus druipt nog van het kookboek af. In haar recepten worden heel veel eieren gebruikt. Ga in de borg op zoek naar eieren en vorm het geheime woord. Krijg je trek? Proef dan één van Occa’s recepten in Grand Café borg Nienoord.

Vroeger was Museum Nienoord het Nationaal Rijtuigenmuseum. In dit complex uit 1524 mag je een kijkje nemen in de Ridderzaal, knechtenkamer, koetshuis en paardenstal.

In Verborgen Verhalen ontdek je de rijkdom die er ooit was, maar maak je ook kennis met de roerige tijden, de oorlogen en de persoonlijke drama’s van de bewoners.

Meer informatie lees je op de website van het museum, klik door via de roze button op deze pagina

Niks missen van Kidsproof? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Museum Nienoord

Nienoord 1
9351 A Leek
Openingstijden Zie website, klik door via de roze button op deze pagina Prijs Zie website, klik door via de roze button op deze pagina Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lente...

Lente...

De lente hangt in de lucht. Hebben jullie al lammetjes gespot? Langzaam kom de blaadjes weer aan de bomen, het is langer licht en we zijn weer veel buiten te vinden!
Tijd om leuke dingen te doen! Bekijk hier alle lente-tips >

Uittips in Groningen