4x kabouterpaden in de regio Groningen

1 september 2021
Wandelen met het gezin is heerlijk! Maar met kleintjes kan het soms lastig zijn een écht geschikte wandelroute te vinden. Met deze kabouterpaden vinden kinderen de wandeling óók leuk. Mét puntmuts, knapzak en een leuk opdrachtenboek op pad. Kies uit deze 4 kabouterpaden in Groningen.
Kabouterpaden in Groningen

1. Kabouterpad Steendam

Kijk! Nóg een kabouter. Volg de prachtig beschilderde paaltjes door het Steendamsterbos. Verdwalen kan niet op deze kinderwandelroute van 2,3 kilometer, of de 1 kilometer versie voor de extra kleine beentjes. TIP: haal de kabouterkrant bij het café of download bovenstaande link.

2. Kabouterpad Sellingen

Bepakt met puntmuts, knapzak en een opdrachtenboek volg je de kabouterpaaltjes van deze wandelroute. Zo leer je nog eens wat over kabouters en het bos! Een super fijne wandeling voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar oud.

3. Kabouterpad Roegwold

Volg de kaboutersporen door het bos op deze échte kinderwandelroute. De kabouterroute begint vanaf outdoorbedrijf Ecomotion in Kolham. Met je knapzak om en je puntmuts op ga je op zoek naar de kleinste puntmutsjes. Deze wandelroute is vooral leuk voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar oud.

4. Kabouterpad Lauwersmeer

Hier wonen kabouters, écht waar! Bij activiteitencentrum Lauwersmeer begint een kabouterroute van 1,5 kilometer. Je krijgt een knapzak met wat lekkers mee en je wangen worden rood geschminkt. Volg de wandelroute met een gekleurde kralenketting en de gekleurde paaltjes. Onderweg doe je leuke opdrachten. TIP: ook onwijs leuk als kinderfeestje.

2 andere kindvriendelijke wandelroutes in Groningen

Ben je op zoek naar andere fijne wandelroutes voor een gezinswandeling? Bekijk dan onderstaande wandelroutes en belevingspaden ook!

- Mammoetpad Muntendam

Dit is een belevingspad door de natuur! Wat een avontuur. Heerlijk met je voetjes door water en via het vlot naar de overkant. En er zijn meer klim en klautertoestellen op dit pad. In de Heemtuin kun je ook nog spelen in de speeltuin en na je wandeling wat lekkers drinken of eten.

- Blote voetenpad in Opende

Dit is echt leuk voor iedereen. Hoe meer modder hoe meer vreugd! Laarzen aan of, waarom ook niet, met je blote voeten door alles heen lopen. Héél fijn aan dit blote voetenpad is dat het écht een prachtige wandeling is door de Nederlandse natuur. Ook is er onderweg veel te doen voor de kids: obstakels, uitzichtpunt, brug over het water en nog veel meer. Bij terugkomst heerlijk wat drinken bij Theetuin het Blotevoetenhof.


Veel plezier!


TIP: Ben je op zoek naar een andere belevenis in de natuur met de kinderen? In ons eropuit overzicht vind je alle buitenuitjes!