• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Getest: cool uitje bij Planet Awesome

1 augustus 2022
Ben je op zoek naar een superstoer uitje voor het hele gezin? Dan is Planet Awesome in Nijmegen echt een aanrader. Er zijn zoveel toffe activiteiten die je samen kunt doen. Van lasergamen tot Glow in the Dark Golf en van bowlen tot e-karten, wij hebben ze alvast voor je getest! Zó gaaf! Lees gauw verder!
Getest: cool uitje bij Planet Awesome
In de herfstvakantie gingen wij iets heel tofs doen! Samen met onze jongste en middelste zoon ging ik een middagje naar Planet Awesome, een Family Entertainment Center aan de Energieweg in Nijmegen. Het zit in het voormalige Anac-pand waar je destijds kon karten. Maar Planet Awesome heeft er een groots en compleet nieuw amusementscentrum van gemaakt waarbij je kunt kiezen uit allerlei gave indoor activiteiten.

In de auto op weg ernaar toe werd er op de achterbank al druk gespeculeerd over de activiteiten die de jongens wellicht zouden mogen gaan doen en wie wat al vaker had gedaan en dus kans maakte om te winnen. Ze zijn helemaal niet competitief, hoor! Ahum....

Toen we de ruim opgezette ontvangsthal en tevens het horecaplein binnenkwamen, vielen de ogen van de jongens op de Red Bull Mini die daar stond te shinen. We werden heel vriendelijk ontvangen en terwijl zij een barkruk opzochten, kregen we uitleg over welke activiteiten we die middag zouden gaan doen met een tijdschema wanneer we waar aanwezig moesten zijn.Ook werd mij de vraag gesteld of ik zelf alle activiteiten mee ging doen met de boys. Nadat ik die vraag bevestigend had beantwoord (met nog een kleine aarzeling over het karten, haha), want dat is natuurlijk wel het allergezelligst, zag ik hun koppies al denken: 'Van mama gaan we zeker winnen!'....We waren er helemaal klaar voor en hadden er zin in!

Lasergamen

Na een korte en duidelijke uitleg over het lasergamen van een van de medewerkers van Planet Awesome, trokken we het hesje met daarin de lasergun aan en mochten we de spectaculaire Lasergame Arena met blacklight kleuren betreden.Allerlei coole objecten zoals een tankwagen en een bus, allerlei hoekjes om je achter te verstoppen en nog veel meer vielen ons gelijk op. De jongens konden haast niet wachten totdat het spel kon beginnen. Nog even een foto met z'n drietjes voordat de strijd ging beginnen! Zodra het signaal klonk, zochten we alle drie onze posities op. Het duurde niet lang of ik werd al geraakt, maar dat zorgde natuurlijk voor een revanche vanuit mijn kant. Uiteindelijk waren onze twee boys mij de baas, hoor!Zij wisten de juiste plekjes van waaruit je kon schieten en weg kon duiken goed te vinden. En bloedfanatiek dat ze waren! Zo leuk om te zien! En wat ook extra uitdagend was...er zijn extra elementen, zoals bommen en mijnen aan het spel toegevoegd. Nu konden we dus niet meer alleen geraakt worden door de tegenstander.

Arcade Games

Bij de start van de middag kregen de jongens muntje mee voor de Arcade Games hal boven. Deze muntjes zijn verkrijgbaar bij de receptie en hiermee konden ze allerlei toffe spellen doen, zoals tafelvoetbal, airhockey, videogames en veel meer. Heel leuk om de tijd tussen twee activiteiten bijvoorbeeld mee op te kunnen vullen. En wat onze jongste zoon zo geweldig vond was het apparaat waar je lollies mee kon scoren. En een geluk dat hij had dat er zoveel lollies uit kwamen rollen.Karten

Voordat we gingen karten, kregen we ook hier een goede voorlichting. En daar ging het netje over onze haren en een helm op. Helemaal klaar voor een heat e-karten op te gekke kartbaan met meerdere verdiepingen. Onze oudste keek hier zó naar uit. Onze jongste wilde ook heel graag mee racen tegen mij en zijn oudere broer, maar kwam helaas nog net wat centimetertjes tekort. Je moet hiervoor namelijk 1.40 m zijn. Nog even doorgroeien dus.Hij mocht foto's maken als we voorbij kwamen scheuren, maar dat bleek achteraf een flinke uitdaging te zijn geweest, want voor een 8-jarige een foto maken als een kart met 1 van ons erin voorbij komt jagen, was nog niet zo makkelijk. Dus helaas geen helder bewijs van ons in die stoere e-karts, ahum, maar het was echt heel gaaf om te doen. Hoewel ik zelf nog vrij voorzichtig was op de baan, scheurde zoonlief mij vaak supersnel voorbij en vond hij de boost knop ook erg interessant, zodat het nog een tandje harder ging. Wat een ervaring!

Glow in the Dark Golf

Golfen in het donker, hoe gaaf is dat? De Glow in the Dark Golf bij Planet Awesome lijkt wel een sprookjeswereld waar je in terecht komt. Ze hebben dit heel gaaf gemaakt, het voelt een beetje magisch! In deze donkere wereld waarin 18 holes net als bij het lasergamen liggen in een ruimte met blacklight en je mooie muziek op de achtergrond hoort, waan je je even in een andere wereld.Het fijne van het golfen hier is dat je de holes niet echt op volgorde hoeft te doen, zodat je ook niet op andere mensen hoeft te wachten en je dus eigenlijk op je eigen tempo de holes kunt doorlopen.Zo gingen wij dus van hole 2 naar 4, 8, etc. en sloten bijna aan het einde af met hole 1. Naast dat de jongens het golfen in het donker heel cool vonden, vonden ze het ook heel leuk dat veters van schoenen oplichtten en bepaalde kleding ook licht gaf.Bowlen

Een activiteit die voor alle leeftijden leuk is, is bowlen. Een superleuke activiteit om onze actieve middag in Planet Awesome mee te eindigen. We waren even vergeten door te geven dat zoonlief nog graag de hekjes naar boven wilde laten komen, zodat de bal niet te snel van de baan schoot. Toen dat gefixt was, gingen we lekker om de beurt proberen al die kegels om te gooien. Dat ging soms makkelijk en soms was het best hard werken, hoor!Zijn er kleine kinderen mee? Dan zijn er ook nog extra rekjes die je kunt gebruiken om de bal vanaf te laten rollen, want de ballen zelf zijn aardig zwaar (maar daar zit wel variatie in; onze jongens hadden het voor elkaar dat ze lekker lichte ballen hadden uitgezocht).Horecaplein

Planet Awesome heeft een ruim opgezet horecaplein met voldoende gezellige plekjes om te zitten.De ruimte is toegankelijk voor wel 300 gasten. Je kunt hier genieten van diverse gerechten/drankjes voor, tijdens of na de activiteiten zoals rijk belegde baquettes en wraps, Awesome burgers, Plates en diverse kindermenu's zoals frietjes met kipnuggetjes of frietjes met frikandel.Kinderfeestjes


Wil je graag een awesome kinderfeestje voor je zoon of dochter organiseren? Vier dan een supercool feestje bij Family Entertainment Center Planet Awesome. Het feestje wordt superspannend, onwijs gezellig én met heerlijk eten. Je kunt kiezen uit verschillende indoor activiteiten (zoals die we getest hebben) en dus het verjaardagsfeestje zelf samenstellen! Alle activiteiten zijn geweldig om te doen en je sluit je feestje af met lekker eten.

Wij hebben echt een superleuke middag gehad op deze gave kidsproof locatie! Er is hier echt zoveel samen te beleven. Een klein beetje moe (eigenlijk ook weer niet, ze hadden nog energie voor 10), maar voldaan gingen we weer naar huis. Superleuk om hier met je gezin een middagje door te brengen of een kinderfeestje voor je zoon of dochter te vieren!

Wil je meer weten over alle toffe activiteiten bij Planet Awesome? Klik dan door via de roze website button! Wel altijd vooraf even je activiteiten reserveren!

Groetjes, Esther
Naar de website