• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Met deze handige tips wordt de Avondvierdaagse één groot feest!

28 mei 2024
Kijk je er ook ieder jaar weer naar uit om met je kids de Avondvierdaagse te lopen? Met deze tips ga je goed van start en beleef je gezellige dagen!
Handige tips voor de Avond4daagse
Onze jongste zoon kijkt er ook dit jaar weer naar uit om de Avond4Daagse te lopen! Al een tijdje voordat het zover is, is hij al aan het bedenken met welke kinderen uit de klas hij wil gaan lopen, wat ze meenemen voor onderweg en hoe ze de laatste dag verkleed gaan. Want elk jaar is het weer één groot wandelfeest!

In juni wordt er op diverse plekken in en om Nijmegen een Avondvierdaagse gehouden. Superleuk en gezellig natuurlijk! Soms ook logistiek best heel wat geplan en geregel voor ouders, vooral als je meer kinderen hebt die ook nog verschillende afstanden lopen. Met deze handige avond4daagsetips wordt het zeker een leuke en gezellige week!

Tips voor een fijne en gezellige wandelweek

1. Stel een schema op met bevriende ouders; 3 of 4 dagen wandelen heeft een impact op je agenda. Stel daarom met een aantal bevriende ouders een schema op. Elke avond loopt er een andere ouder per 4 vrienden/vriendinnen. Op deze manier hoef je niet alle dagen mee te lopen en heb je het toch meegemaakt.

2. Maak van te voren het eten klaar; eten na het wandelen betekent dat de kids niet eerder dan 21.00 uur in bed liggen. Dus maak het je makkelijk en maak van te voren gerechten als tabouleh, pastasalade, broodjes knakworst, tosti's, brood met soep etc. klaar. Makkelijk en ideale brandstof voor een flinke wandeling.

3. Loop niet op nieuwe schoenen; loop je schoenen goed in en wandel elke dag op ander schoenen. Hierdoor voorkom je blaren. Krijg je toch blaren? Prik het leeg met een schone naald, duw het leef en plak er een pleister op.

4. Versnapering voor onderweg; van wandelen word je moe. Meestal krijg je van de organisatie iets lekkers tussendoor. Drink goed tijdens de wandeling; zorg dat je genoeg water meeneemt. Een klein snoepje hoort er wellicht bij, maar neem bij voorkeur gezonde tussendoortjes zoals wortel, komkommer en meloen mee. Wedden dat de kids dit ook superlekker vinden?

5. Weer of geen weer, wees voorbereid: natuurlijk hopen we ieder jaar op mooi weer. Mocht dat toch tegenvallen? Dan is een plastic poncho wel erg handig en fijn om bij je te hebben.

6. Zorg voor voldoende afleiding; kinderen beginnen met volle moed en enthousiasme aan een wandeling (vaak rennen ze heen en weer en lopen ze de route bij wijze van spreken 2 keer), maar na 5 minuten zijn ze meestal al moe of vragen continu hoe ver het nog is. Zorg voor dit soort momenten dat je een spelletje verzint of een liedje kent. Dit maakt de wandeling een stuk gezelliger! Laat de kinderen om de beurt de leader in het zingen van de liedjes zijn.

Wil je weten wanneer en waar de Avondvierdaagse gehouden wordt? In onze Uitagenda hebben wij dat voor je op een rijtje gezet.

Veel wandelplezier!

Lieve groetjes, Esther