Intocht Sinterklaas 2023 in en om Nijmegen

26 oktober 2023
​Sinterklaas en zijn Pieten komen op zaterdag 18 november aan in Nederland. Ook in Nijmegen en regio kun je Sint en zijn Pieten begroeten. We hebben alvast wat leuke intochten voor je op een rijtje gezet!
Sinterklaas intochten in en om Nijmegen - 2023
Kijk voordat je naar de intocht gaat altijd even naar de actuele informatie op de website van de betreffende organisatie. I.v.m. hoogwater kan het soms zijn dat het startpunt van de intocht gewijzigd is.

Nijmegen centrum
Op zaterdag 18 november komt Sinterklaas met zijn Pieten op de Pakjesboot aan op de Waalkade in Nijmegen aan om zijn verjaardag te vieren. Ook zijn paard Ozosnel is erbij. Vanaf 12.00 uur zal Praatjespiet al op de Waalkade zijn om te vertellen hoe de reis verlopen is.

Lent
Op zaterdag 18 november komt Sinterklaas aan bij de Spiegelwaal in Lent. Na de aankomst van de lieve Sint en zijn Pieten op de Spiegelwaal is er een Spetterend Sinterklaasfeest bij Café Waalzicht.

Wijchen
Dit jaar komt Sinterklaas op zaterdag 18 november naar Wijchen. Naast een route door de straten in het centrum vanaf 13.30u is er vanaf 14.15 uur een Sinterklaasshow met de burgemeester op de markt.Beuningen
Op zaterdag 18 november komt Sinterklaas met zijn Pieten om 14.00 uur aan op het Julianaplein in Beuningen. Hij zal plaatsnemen op zijn prachtige stoel in het centrum en alle mooie tekeningen, de vele verlanglijstjes en wortels voor Ozosnel in ontvangst nemen. De kinderen kunnen een handje geven aan de Sint en er is een kort fotomoment. Natuurlijk neemt Sinterklaas ook schoencadeautjes en zakjes strooigoed mee.

Malden
Op zondag 19 november is om 13.45 uur de aankomst van Sinterklaas bij het Stenen Hoofd aan het kanaal. Daarna is er een ontvangst op het kerkplein met veel muziek om 14.30 uur.

Groesbeek
Zodra er meer info is over datum en tijd, maken we dat hier bekend.

Bemmel
Sinterklaas bezoekt Bemmel met een intocht op zondag 19 november. De info is nog niet volledig bekend.

Oosterhout (Gelderland)
Zodrag er meer info is over datum en tijd, maken we dat hier bekend.

Overasselt
Zodra er meer info is over datum en tijd, maken we dat hier bekend.

Ewijk
Sinterklaas en Pieten komen aan op zondag 19 november en er is een toffe show in MFA 't Hart in Ewijk.

Valburg
Op zaterdag 18 november komt Sinterklaas aan in Valburg om 15.00 uur. Daarna wordt er een gezellige middag georganseerd in 't Knooppunt!Mocht je zelf een leuke tip hebben voor een leuke andere Sinterklaasactiviteit in plaats van de intocht, mail ons dan! Dan kunnen we deze ook opnemen in dit overzicht!

Let op: Check altijd voordat je naar een intocht gaat de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie.

Veel sinterklaasplezier!
Groetjes, Esther

Check ook onze 23 tips om thuis Sinterklaas te vieren!