• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Schaatspret bij Triavium ijsbaan

20 november 2023
Nu de dagen weer kouder worden, krijg je vast weer zin in die superleuke winteruitjes. Wat dacht je van schaatsen bij Triavium ijsbaan in Nijmegen? Naast recreatief schaatsen tijdens speciale familie uren is hier nog zoveel meer schaatspret te beleven. Peuter- en kleuterschaatsen, kinderdisco en natuurlijk kun je hier ook een te gek kinderfeestje vieren. Lees gauw verder!

Familie uren

Schaats met het hele gezin bij Triavium ijsbaan tijdens de speciale familie uren. Elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13:00-17:00 uur is het familieschaatsen. Elke dag tijdens schoolvakanties zijn er extra familie-uren. Op de familie-uren is het niet mogelijk en toegestaan om hard te gaan schaatsen. De poort tussen de ring- en funbaan staat open, zodat kinderen ook met schaatsrekjes de ringbaan op kunnen en je dus echt samen kunt schaatsen. Kijk voor de exacte openingstijden.

Peuter- & kleuterschaatsen

Heeft je kindje nog nooit geschaatst en wil je dit eens uitproberen. Dan is peuter- & kleuterschaatsen op de funbaan een aanrader. Iedere zondagochtend (9.30-12.00 uur). Tijdens deze uren staan de rekjes, pinguïns en zeehondjes klaar om de kinderen te helpen bij hun eerste kennismaking met het schaatsen. De funbaan is tijdens deze lessen alleen voor deze doelgroep toegankelijk.

Belangrijk om te weten
-Er is alleen geen peuter- & kleuterschaatsen op 31 december. Wel op 24 december en op 7 januari.
-Het dragen van handschoenen en een muts wordt dringend geadviseerd.
-Ga je als ouder/verzorger zelf niet schaatsen dan is het toegestaan om met (stevige) schoenen de baan op te gaan om je kind te helpen.Piwie - Dé mascotte van Triavium ijsbaan

Midden op de Zuidpool werd een hele lieve pinguïn geboren met de naam Piwie. Piwie was anders dan zijn broertjes en zusjes, hij was namelijk heel erg graag bij mensen in de buurt. Op een avond voor het slapen gaan, keek Piwie nog even uit zijn raam en zag een vallende ster zag. Piwie wenste dat hij ooit op een dag mee kon naar Nederland en daar samen met allemaal kinderen kon dansen, gek doen en het aller allerbelangrijkste dat hij nieuwe vriendjes en vriendinnetjes kon maken.

Op een dag kwam Mik naar Piwie en vroeg of hij mee wilde gaan naar Nederland om kinderen te ontmoeten in Triavium. Piwie twijfelde geen moment en was zo blij dat hij begon te dansen. Inmiddels kent iedereen deze dans als de Piwiedans.

Piwie de pinguïn is al jaren de mascotte van Triavium ijsbaan en vermaakt zich super met alle kinderen van de ijsbaan. Zo kun je met Piwie op de foto tijdens de kinderdisco.Kinderdisco op de schaats

Discolampen, leuke muziek en coole moves. Op de funbaan van Triavium beleven kinderen met hun vrienden en vriendinnen een superleuke avond op de schaats. Elke editie heeft een ander thema. Data: 10 november, 24 november, 15 december, 12 januari, 26 januari, 9 februari, 23 februari en 8 maart.

Kinderdisco arrangement
Het kinderdisco arrangement is € 12,70 per kind en is inclusief entree ijsbaan, wisselend buffet, onbeperkt ranja en een leuke activiteit. De begeleiders betalen € 5,45 voor een begeleidersticket. Wil je als begeleider ook gebruik maken van het buffet, komt er €5,65 bij. Bekijk alle infoHandig om te weten
-Om gebruik te maken van het arrangement kun je vooraf een ticket in de webshop kopen of bij de kassa.
-Kinderen (tot 12 jaar) zijn alleen welkom onder begeleiding van minimaal 1 volwassenen (21+).
-Het dragen van handschoenen en een muts wordt dringend geadviseerd.
-Als je een schaatsabonnement hebt, betaal je alleen het buffet en is de entree gratis.
-De entree is geopend vanaf 17.15 uur.
-Het eten wordt geserveerd in buffetvorm van 17.45-19.15 uur.

Kinderfeestje op het ijs

Wat is er leuker dan een feestje op het ijs te vieren? Vier een cool feestje bij Triavium ijsbaan! De kinderfeestjes zijn van maandag t/m zondag te boeken (behalve in de kerst- en voorjaarsvakantie). Vanaf 4 kinderen te boeken. Op alle dagen is Triavium geopend tot 17.00 uur. Kom schaatsen bij Triavium en eet gezellig samen aan een gereserveerde tafel.


 
Kinderfeestjes pakketten
Voor je kinderfeestje bij Triavium heb je keuze uit drie pakketten:
Friet Feestje – Entree, Friet + saus, Ranja, Verrassing voor de jarige Friet (€ 10,95 pp)
Feestje Plus – Entree, Friet + saus Snack (keuze uit frikandel, kroket of kaassoufflé), Ranja, Verrassing voor de jarige
(€ 12,75 pp)
Poffertjes – Entree, Poffertjes, Ranja, Verrassing voor de jarige (€ 12 pp)

N.B. De pakketten zijn ook verkrijgbaar zonder entree voor bijvoorbeeld abonnementhouders. Volwassenen bij het feestje kunnen mee schaatsen en betalen dan de normale schaatsentree of betalen een begeleiderstarief van € 5,45 voor niet schaats entree inclusief 1 kop koffie of thee.
Kinderfeestje reserveren

Warme choco en meer

Even een welverdiende pauze na al die rondjes schaatsen? Ga lekker opwarmen in Schaatscafé Pierre en geniet daar van een heerlijke warme chocolademelk of een hapje te eten. Het is mogelijk om zelf eten en drinken mee te nemen naar de ijsbaan. Je mag hiervan gebruik maken bij de diverse picknickbanken of op de tribune. Niet op het terras of de horecaruimte.Schaatsverhuur

Zelf geen schaatsen mee? Geen probleem! Bij Eefs Schaatsshop kun je terecht voor het huren, kopen en slijpen van schaatsen. Meer info over schaatsverhuurParkeren bij Triavium

Kom je met de auto naar Triavium? Aan de entreekassa zijn parkeerkaarten te koop voor € 4,40 per stuk. Deze kaarten zijn voordelig om te kopen als jullie langer dan 1,5 uur op de ijsbaan zijn. Het parkeertarief is € 1,00 per 28 minuten.
Meer info over parkeren

Heel veel schaatsplezier!

Wil je meer informatie over alle schaatsuren, lessen, kinderdisco en het kinderfeestje én schaatstickets reserveren? Klik dan op de roze websitebutton.

Groetjes, Esther
Naar de website