Speels genieten bij boscafé De Zweef: hoog uitzicht en borrelen

16 mei 2024
Nicoline en haar gezin gingen op een zonnige Hemelvaartsdag op weg naar boscafé De Zweef in Malden, een supergezellige en mooi gelegen locatie. 'Vanaf de drukke St. Annastraat zie je ze al vliegen…De zweefvliegtuigen. We zijn er bijna!' Lees gauw verder wat ze allemaal beleefd hebben.
Middagje genieten bij boscafé De Zweef

Bijzonder plekje

Midden in het bos ineens een paadje naar links met een mooi vergezicht over een zweefvliegveld. Aan de hoeveelheid fietsen en auto’s te zien (overvol!) is het een populair tentje. En terecht. Wat een mooi uitzicht! En wat is er veel leuks te zien en te doen.

Voor ieder wat wils

Het was even zoeken naar een plekje maar we keken al onze ogen uit voordat we een plekje hadden gevonden. Het eerste zweefvliegtuig werd al getrokken met een lier hoog de lucht in. Op nog geen 20 meter afstand! Dat is dichtbij en bijzonder om te zien. Best groot die zweefvliegtuigen. Van wandelaars tot wielrenners, van stelletjes tot vrienden en gezinnetjes, van dagjes mensen jong en oud van alles komt en gaat op dit terras. We hadden dan ook echt geboft met het weer.

De dienbladen stonden vol met lekkere bijzondere hapjes en drankjes als zoeteaardappel schotels, mooi opgemaakte broodjes en frozen smoothies. Supergoed verzorgd. Ook aan de vierpotige bezoekers word gedacht.

Verwarmde kussens

Ja, een plekje kwam vrij. Snel zitten. Mooi uit de wind en met verwarmde kussens. Dat moest natuurlijk even uitgeprobeerd worden. Buiten is prachtig maar ook binnen voel je je snel thuis met mooie banken, veel groen en zelfs een spelletjeskast en tekenspullen voor de kids.

Wij werden verwend met een heerlijke borrelplank, onze nul.nulletjes en de kids genoten van de frozen mango-passie-smoothie.De ijsbar was ook druk bezocht en zelfs bijna uitverkocht. De vriendelijke bediening moest hard werken vandaag.Speeltuin

Het eerste uurtje hebben we lekker gedronken en gegeten en ons vermaakt met het zien van stijgende en landende zweefvliegtuigen die regelmatig de revue passeerden. Naast het terras is er nog een overdekt gedeelte en daarnaast nog een borreltuin met een jeu de boule plek en zicht op de speeltuin.Veel ouders met buggy’s chillend aan de tafels met goed overzicht op hun spelende kinderen. Aperol spritzje in de hand en de kids op een korte afstand zelf vermakend. Een top plek! De speeltuin is net als het terras vandaag nogal vol, maar toch hebben de kids zich vermaakt. 12 jaar is wel inmiddels te oud maar het springkussen en de bijzondere diepe ballenbak-kar ('mam, heb nog nooit een ballenbak zo buiten gezien') gaf al goed vermaak.De jongste had al gauw de hangmat en trampoline in de gaten. Ook een lekker chillplekje voor de kids dus.Zweefvliegtuigen, spelen, hapjes en drankjes

Deze locatie leent zich perfect voor een lekker uitje op een mooie lentedag met haar overheerlijke hapjes en drankjes en het uitzicht van bos en een groot veld voor stijgende en zwevende vliegtuigen. Je hebt echt wat te zien en te doen.

We komen hier vast en zeker nog eens terug…want misschien wil papa wel een keer de lucht in stijgen of gaan we naar een van hun leuke agenda evenementen met live-muziek of een heuse kidsmiddag, het Kids Festijn op 3, 4 en 5 augustus (zomervakantie) en 19, 20 en 21 oktober (herfstvakantie). Dit plekje is zeer zeker de moeite waard om een keer te bezoeken!

Groetjes, Nicoline Naar de website