4x wandelen met kinderen in en om Nijmegen

17 oktober 2021
Vinden jullie het ook zo fijn om lekker de natuur in te gaan met de kids? Er zijn zoveel leuke plekjes in en om Nijmegen waar je kunt wandelen, spelen en lekker genieten van het buiten zijn samen. Een aantal van onze favoriete wandelplekjes hebben we voor je op een rijtje gezet!
Lekker wandelen in de natuur in en om Nijmegen
Met drie jongens die heel graag buiten zijn, kunnen we er echt van genieten om samen lekker buiten te vertoeven. We hebben een aantal favoriete plekjes voor een wandeling die we graag met je delen:

Avonturenbos Groesbeek

Ben je dol op spelen in de natuur? Ga dan mee op avontuur in dit mooie speelbos in Groesbeek! Avonturenbos Stekkenberg in Groesbeek ligt in de bosrand bij de wijk Stekkenberg-West in Groesbeek. Je kind kan zich hier heerlijk uitleven in de vrije natuur! Dit avontuurlijke speelbos heeft geen speeltoestellen, maar speelattributen van natuurlijke materialen. Naast het gedeelte waar de kinderen lekker kunnen spelen, kun je hier in het hele bos een leuke wandeling maken.Heumensoord

Een gezellig middagje wandelen met de kids? Op een steenworp afstand van de wijk Brakkenstein ligt ten zuiden van Nijmegen Heumensoord, een natuurgebied vol naaldbos, heide, grasland en loofbos. Kom genieten van natuur dicht bij de stad. Er zijn hier verschillende wandelroutes die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Ook kun je hier hardlopen en mountainbiken! En midden in het bos is een enorme zandbak met een grote Amerikaanse eik waarop kinderen kunnen klimmen en klauteren (helaas is de natuurspeeltuin er niet meer).Heerlijkheid Beek

Wandelen en spelen in de natuur! Dat kan allemaal in dit prachtige gebied in Beek bij Nijmegen! Op de steile heuvelrand tussen Beek en Berg en Dal, ten oosten van Nijmegen, ligt dit prachtige natuurgebied met een grote afwisseling: de Heerlijkheid Beek. De hoogteverschillen zijn bijna on-Nederlands en je voelt je echt een beetje op vakantie hier. Speciaal voor de kinderen is er o.a. een hele leuke kabouterwandelroute.

Overasseltse en Hatertse Vennen

In de Overasseltse en Hatertse Vennen heeft elk jaargetijde zijn eigen kleur en geur. In de herfst overheerst de rode gloed van planten en loof. ‘s Zomers wuiven de pluimen van wollegras en veenpluis in de wind. Dennengeur prikkelt de neus. ’s Winters geeft het landschap zijn uitgestrektheid prijs. Maar de glooiende rivierduinen, donkere vennen en heide zijn elk seizoen mooi. Hartstikke leuk om met je kids deze mooie omgeving met de vennen te ontdekken.

Veel wandel- en speelplezier!

Wil je weten waar je in de buurt lekkere warme chocomelk kunt drinken? Check dan hier onze rubriek met leuke restaurantjes en cafeetjes in de buurt. Tijdens de lockdown hebben ze vaak drankjes to go! Of neem zelf wat te drinken mee.

Groetjes, Esther