PaardrijlesTerug naar het overzicht

Bij Manege Prinsenbankhoeve in Wijchen kun je op ponyscouting vanaf 5 jaar of paardrijden vanaf 7 jaar!
Iedereen kan paard leren rijden bij manege Prinsenbankhoeve in Wijchen. De lespakketten voor kinderen hebben een duidelijk lesprogramma met diverse startersparketten vanaf 7 jaar. Je start met pakket A, daarna, B en C.

Starterspakketten
Pakket A:

Dit pakket is voor kinderen vanaf 7 jaar. Het bestaat uit 12 lessen (9 praktijklessen, 2 theorielessen en 1 examenles) waarbij de basis aspecten voor het ponyrijden wordt uitgelegd. Het bestaat uit voornamelijk het leren omgaan met het paard en het voorbereiden van het paard voor het rijden (poetsen en opzadelen).

Pakket B:
Pakket B heeft dezelfde opzet als pakket A. Alleen ligt de nadruk hier op de rijtechniek. Voornamelijk wordt er aandacht besteed aan het sturen en de houding van de ruiter. Pakket B bestaat ook uit 12 lessen, waarvan 1 theorieles.

Pakket C:
In pakket C gaan je nog dieper in op de rijtechniek. De houding blijft een belangrijk onderdeel, en daarnaast moet er voldoende vaardigheid ontwikkeld worden om te beginnen met de galop. Dit pakket bestaat ook uit 12 lessen en bevat ook weer een theorieles.

Ponyscouting
Speciaal voor jongens en meisjes ouder dan 5 jaar  is er de ponyscouting, altijd onder begeleiding. Je gaat in groepjes spelenderwijs kennis maken met het paardrijden en gaat bijvoorbeeld ponywandelen, borstelen, etc.

Klik via de roze button gelijk door naar de site voor meer informatie over paardrijles bij Manage Prinsenbankhoeve!

Tip: vier ook je kinderfeestje in de manege!

Kijk ook eens op ons overzicht van alle buitensportclubs in en om Nijmegen!

Manege Prinsenbankhoeve

Groenestraat 47
6601 PB Wijchen
Openingstijden Klik voor het lesrooster door naar de site. Prijs Klik voor actuele kosten door naar de site. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

8x de leukste vakantiekampen!

8x de leukste vakantiekampen!

Onze categorie 'Op kamp' staat bomvol leuke kampen. Voorproefje? In deze blog vind je een aantal toffe vakantiekampen, voor overdag of iets verder weg met overnachting.

Bekijk de vakantiekampen