Scouting Keizer KarelTerug naar het overzicht

Voor jongens en meiden vanaf 7 jaar die van avontuur, uitdaging en de buitenlucht houden!
Scouting Keizer Karel is de oudste Scoutinggroep van Nijmegen en een van de oudste groepen van Nederland. Scouting Keizer Karel is inmiddels al meer dan één eeuw oud!

Scouting staat voor uitdaging en plezier!  Scouts hebben veel plezier met elkaar en leren samen te werken en respect te hebben voor de ander. Kinderen en jongeren ontwikkelen zich bij Scouting op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen de ruimte om te ontdekken en te leren.

De activiteiten zijn allemaal gebaseerd op de elementen van het Scoutingspel: samenwerken, avontuur, uitdaging, grenzen verleggen en eigen ontwikkeling, buitenleven, klimmen, klauteren, betrokkenheid met de maatschappij, aandacht voor een ander, creativiteit, fantasie, kampvuren etc. Bij de jongste groep wordt er vaak ook gebruik gemaakt van een thema.

De groepen zijn ingedeeld op leeftijd:
Welpen: 7 tot 11 jaar
Scouts: 10 tot 15 jaar
Explorers: 15 tot 18 jaar
De Blauwe Vogelgroep :12 tot 20 jaar (deze groep is speciaal voor kinderen met een verstandelijke beperking).

Wat ga je allemaal doen?
Elke week beleef je een creatieve, leerzame middag! Je kunt klimmen en klauteren, koekjes bakken, hutten bouwen, broodbakken op houtvuur, speurtochten, creatief (tekenen, schilderen, knutselen en toneel).
Ben je nieuwsgierig en wil je weten of Scouting bij jou past? Ga dan gewoon een keertje meedraaien.

De oudere kinderen gaan meer uitdagingen aan. Zij leren het meer zelf te doen en verkennen de wereld om hun heen meer. Zo worden er tochten met een gps gelopen, wordt er gepionierd (houten balken met touw aan elkaar vast geknoopt), gehiked en meegedaan aan regio Zon-activiteiten. De oudste jongeren maken hun programma zelf en leren en verfijnen allerlei skills die hun kunnen helpen in het dagelijks leven.

Klik voor meer informatie over Scouting Keizer Karel door naar de site.

Kijk ook eens op ons overzicht van andere leuke clubs in en om Nijmegen!

Scouting Keizer Karel

Sophiaweg 450
6546 HX Nijmegen
Openingstijden Zaterdagmiddag: zie website voor exacte tijden
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Back to School!

Back to School!

Inmiddels is het nieuwe schooljaar gestart. Ook beginnen clubjes weer met nieuwe lessen en worden er volop kinderfeestjes gevierd! En wist je dat er weer veel leuke uitjes zijn de komende tijd? Check onze toffe Back to School tips!

Naar onze tips!