icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37
icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37

Dans LindenbergTerug naar het overzicht

Dansles voor alle leeftijden in vele vormen en maten.
Wil je graag leren dansen? Bij Lindenberg Cultuurhuis ben je aan het juiste adres voor allerlei danslessen in verschillende stijlen en voor alle leeftijden. De cursussen sluiten op elkaar aan, dus als je dansen echt leuk vindt kun je steeds weer doorstromen naar een volgend niveau. Alle danslessen worden gegeven door vakgeschoolde docenten met veel ervaring.

Peuterdans en kinderdans voor de kleinsten
Je kunt niet vroeg genoeg met dansen beginnen! Doe daarom mee met Peuterdans, voor kinderen tussen 2 en 3 jaar. Je peuter gaat spelenderwijs bewegen op muziek aan de hand van thema’s zoals sprookjes, dieren of een verhaal uit een boek. De cursus Kinderdans is er voor kinderen tussen 4 en 6 jaar. Hierbij gaat het om plezier maken en heel veel leren! Je doet oefeningen waar je een mooie houding en sterke spieren van krijgt en werken aan muzikaliteit, expressie en het ontdekken van de ruimte.

Boys Time, Acrodans en Basic Moves
Boys Time is een danscursus speciaal voor jongens tussen 7 en 18 jaar. Hierin ga je niet alleen aan de slag met moderne en klassieke dans, maar ook met elementen uit acrobatiek, turnen en breakdance. Acrodans is de opstapcursus naar Boys Time voor jongens vanaf 6 jaar. Bij Basic Moves leer je de basistechnieken van musicaldans en streetdance. De cursus wordt afgesloten met een wervelend optreden op de grote slotuitvoering van het Lindenberg Danscentrum, en is bedoeld voor kinderen tussen 6 en 11 jaar.

Ballet en Moderne dans
Voor wie klassiek ballet wil leren dansen heeft de Lindenberg een leerlijn die doorloopt vanaf 6 jaar. Vanaf 8 jaar kun je de overstap maken naar moderne dans, waarvoor een klassieke basis erg fijn is.

Urban Dance Academy
Helemaal into dansen op urban muziek? Dan heb je geluk! Vanaf het seizoen 2020-2021 zijn er een aantal nieuwe urban danscursussen voor kinderen en jongeren aan het aanbod van de Lindenberg toegevoegd. Doe mee met Afrodance (vanaf 6 jaar), Dancehall (vanaf 10 jaar) en Hip hop (vanaf 12 jaar).

Meer weten? Er is nog veel meer te doen op dansgebied bij de Lindenberg! Klik op de roze button om het complete aanbod aan danslessen te bekijken op de website van de Lindenberg.

Lindenberg Cultuurhuis

Ridderstraat 23
6511 TM Nijmegen
Openingstijden Zie per locatie het cursusoverzicht met tijden op de website. Prijs Klik voor de kosten van de verschillende cursussen door naar de site. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Back to School!

Back to School!

Inmiddels is het nieuwe schooljaar gestart. Ook beginnen clubjes weer met nieuwe lessen en worden er volop kinderfeestjes gevierd! En wist je dat er weer veel leuke uitjes zijn de komende tijd? Check onze toffe Back to School tips!

Naar onze tips!