De Lindenberg KunstlesTerug naar het overzicht

Het aanbod aan lessen in beeldende kunst in de Lindenberg is enorm divers. Schilderen, mode en meer!
Zin om creatief bezig te zijn met beeldende kunst? Dan ben je bij de Lindenberg, het Cultuurhuis van Nijmegen, aan het goede adres. De Lindenberg heeft een groot aanbod in lessen in beeldende kunst voor kinderen. De kunstlessen vinden plaats op verschillende locaties in Nijmegen: Centrum, Lent, Aldenhof en Oosterhout.

Kom kunst maken bij Art Kids en Young Arts!
Zin om iets moois te maken? Leer tekenen, schilderen, houtbewerken of pottenbakken bij Art Kids en Young Arts in de Lindenberg. Art Kids is de kinderkunstwerkplaats van de Lindenberg voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. De docent helpt je om van het plan in je hoofd een mooi kunstwerk te maken.

Ben je al wat ouder dan kun je aan de slag met beeldende kunst bij Young Arts, voor kinderen en jongeren tussen de 10 en 14 jaar oud. Wil je graag beter leren tekenen of schilderen? Doe dan mee aan de cursus Tekenen/schilderen 12-17 jaar!

Creatief met technologie i.s.m. Oddstream (vanaf 7 jaar)
Gebruik technologie om kunst te maken! Maak bijvoorbeeld je eigen computerspel of virtuele wereld. Snij je eigen ontwerpen uit op de lasersnijder. Of ontwerp een interactief schilderij, met licht en geluid!

Mode en textielatelier (10-14 jaar) Word creatief met mode! Maak ontwerpen, leer patroontekenen en kruip achter de naaimachine om je eigen kleding te maken. Werk met sjablonen, tie-dye en textielverf om jouw ultieme outfit of modeaccessoires te maken.

Werken met hout, klei en steen (10-14 jaar) Leer werken met de natuurlijke materialen hout, klei en steen in deze cursus voor kinderen tussen de 10 en 14 jaar. Voel hoe het is om beeldhouwer te zijn door steen te bewerken of ga lekker met je handen in de klei om je eigen kunstvoorwerp te maken.

Klik voor het uitgebreide overzicht van alle kunstcursussen voor kinderen bij de Lindenberg door naar de site.

Kijk ook eens op ons complete overzicht van creatieve clubjes in en om Nijmegen!

Lindenberg Cultuurhuis

Ridderstraat 23
6511 TM Nijmegen
Openingstijden Zie per locatie het cursusoverzicht met tijden op de website. Prijs Klik voor de kosten van de verschillende cursussen door naar de site. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

8x de leukste vakantiekampen!

8x de leukste vakantiekampen!

Onze categorie 'Op kamp' staat bomvol leuke kampen. Voorproefje? In deze blog vind je een aantal toffe vakantiekampen, voor overdag of iets verder weg met overnachting.

Bekijk de vakantiekampen