Poes of kater?Terug naar het overzicht

Tover je kids om in schattige poezen en katers met deze schminkinstructie.
Wat heb je nodig?
Gele, zwarte, witte en middenbruine schmink. Een sponsje en een penseeltje om de schmink aan te brengen. 

Hoe schmink je?
Begin met het aanbrengen de witte stukken. Teken de buitenlijnen met het penseeltje en gebruik voor het opvullen van de vlakken het sponsje.

Daarna maak je voor de linkerpoes de rest van het gezicht middenbruin. Gebruik hiervoor het sponsje. Veeg er op sommige plaatsen wat geel doorheen om een gemêleerd beeld te krijgen. De rechterpoes is veel lichter geschminked. Maak hiervoor een mix van de bruine, witte en gele schmink en breng deze met het sponsje heel licht op. Wees voorzichtig als je bij de witte vlakken in de buurt komt. Tip: met het hoekje van de spons kun je in de kleine hoekjes komen.

Hierna zet je met het penseel de zwarte strepen bij de wangen en ogen en de puntjes bij de neus. Ook maak je met het penseeltje de neus en mond zwart. De mond loopt een stukje door onder de onderlip!

Tot slot zet je met het penseeltje de vlekjes op het gezicht op. Gebruik hier naar smaak de bruine of zwarte schmink voor of mix de kleuren met wit en geel voor de wat lichtere vlekken.

Belangrijk bij het schminken van dit patroon is dat je er de tijd voor neemt om de kleuren te laten opdrogen. Als je te haastig werkt, heb je kans dat de kleuren in elkaar gaan overlopen bij het aanbrengen.

Veel succes!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Hemd van je live talkshow 6+

Hemd van je live talkshow 6+

Lindenberg Cultuurhuis presenteert dé online talkshow voor kinderen met absurdistische sketches en typetjes. Met talkshowhost Marei en televisiekok Chef Koek bespreek je het nieuws van de week in 20 minuutjes. Dat wordt lachen! Een superleuke voorstelling van De Hete Brij!

Reserveer online je ticket!