De Nijmeegse RT-praktijkTerug naar het overzicht

Deze praktijk voor remedial teaching biedt je kind pedagogische en didactische hulp op maat!
In deze Praktijk voor remedial teaching in Nijmegen biedt Reinilde de Groot extra begeleiding en hulp op diverse leergebieden zoals lezen, spelling, taal, woordenschat en rekenen.  Bekende leerstoornissen zijn dyslexie (lees- en/of spellingstoornis) en dyscalculie (rekenstoornis).

Wat houdt de begeleiding in?
Je kind wordt onderzocht door middel van een intakegesprek, toetsen, testen en observatiegegevens. Op deze manier probeert de remedial teacher een zo goed mogelijk beeld te vormen van je kind. Ook informatie uit gesprekken met leerkrachten en gegevens van het leerlingvolgsysteem zijn belangrijk om uiteindelijk tot een handelingsplan te komen.

Aan de hand van dit handelingsplan gaat de remedial teacher samen met je kind kijken welke doelen bereikt moeten worden en op welke manier dit gaat gebeuren. Samen komen tot een plan van aanpak is van groot belang voor de leermotivatie van uw kind.

De RT vindt 1 of 2 keer per week plaats. Je kind krijgt ook een klapper met huiswerkopdrachten mee om elke dag even aan te werken. Zo kunnen aangeboden leerstrategieën geautomatiseerd worden en kan je kind ervaren dat het geleerde in de praktijk juist toegepast kan worden op school. Het streven is dat je kind na een periode van RT-begeleiding weer met de eigen groep op school mee zal kunnen doen.

Klik via de roze button gelijk door naar de site voor meer informatie!

Kijk ook eens in onze categorie Eropuit voor de leukste uitjes in en om Nijmegen!

De Nijmeegse RT-praktijk

Prof. Schrijnenstraat 13
6524 PZ Nijmegen
Openingstijden Op afspraak
Prijs Klik voor actuele tarieven door naar de site! Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lekker eropuit!

Lekker eropuit!

Op pad in de natuur, naar een museum, bioscoop en zo zijn er nog zoveel meer uitjes. Volop keuze voor het hele gezin!

Naar de eropuit tips