icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37
icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37

Beeldende therapieTerug naar het overzicht

In deze praktijk van Kim van Berkum kun je terecht voor psychotherapie met creatieve materialen.
Je herkent het misschien wel...je kind vertoont gedrag waarvan niet duidelijk is waar het vandaan komt, er speelt iets, maar je kunt er nog niet precies de vinger opleggen wat er aan de hand is. Is je kind heel zelfbepalend of laat het juist erg over zich heen lopen? Misschien is je kind angstig, trekt zich terug of krijgt boze buien.

Om wat meer zicht te krijgen op wat je kind denkt en voelt, is het mogelijk om beeldende therapie in te zetten. Bij Kim van Berkum Praktijk voor beeldende therapie in Nijmegen-Noord kan een kind aan de hand van tekeningen en beeldende opdrachten met bijvoorbeeld hout, klei, papier en verf laten zien wat er in hem of haar leeft.

Aan de hand van ‘het doen’ helpt de beeldende therapeut gevoelens en ervaringen te herkennen en te verwoorden. Dit geeft een gevoel van veiligheid en bevordert ‘het lekkerder in zijn vel zitten’ van je kind. Er wordt uitgegaan van de eigen kracht van je kind.

Individuele kindertherapie ‘Bagage’;  ‘Ik ga op reis en ik neem mee!’
In deze therapie krijgt je kind een koffer. Deze koffer wordt gevuld met tekeningen en werkstukken die gaan over wat je kind denkt en voelt. Er wordt ingezoomd op de eigenheid van je kind. Zo krijgt je kind het gevoel dat het moeilijke en/of pijnlijke dingen aankan. Kwaliteiten, helpende gedachten, tips, vaardigheden en mensen bij wie het om hulp kan vragen, horen bij de 'bagage' van je kind.

Ouders kijken wekelijks mee wat er in de koffer zit, zodat er ook thuis geoefend kan worden! Na ongeveer tien keer kan je kind met een koffer vol 'bagage' zijn reis weer vervolgen.

Klik voor meer informatie via de roze button gelijk door naar de site!

Kijk ook eens in onze eropuit rubriek voor leuke gezinsuitjes!

Kim van Berkum Prakijk voor beeldende therapie

Terralaan 15
6515 JN Nijmegen
Openingstijden Op afspraak
Prijs Klik voor actuele tarieven door naar de site Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Back to School!

Back to School!

Inmiddels is het nieuwe schooljaar gestart. Ook beginnen clubjes weer met nieuwe lessen en worden er volop kinderfeestjes gevierd! En wist je dat er weer veel leuke uitjes zijn de komende tijd? Check onze toffe Back to School tips!

Naar onze tips!