VuurvlindersTerug naar het overzicht

Speltherapie om je kind te begrijpen bij problematisch gedrag of een ongewenst patroon.
Als eten, drinken, zindelijkheid, slapen, luisteren of (samen) spelen niet vanzelf gaat, wil je als ouder graag weten hoe je je kind kan helpen. Kinderen kunnen last hebben van onzekerheden en angsten.

Soms is praten over gevoelens moeilijk. (Jonge) Kinderen kunnen nog niet over hun gevoelens te praten en dus laten ze met hun gedrag zien dat ze niet lekker in hun vel zitten. Ze worden bijvoorbeeld opstandig of trekken zich terug.

In spel laten kinderen zien wat er in hen omgaat. 'Spel’ is de taal van elk kind.
In speltherapie worden kinderen spelenderwijs krachtiger. De therapeute communiceert met het kind via het spel. Vervolgens ‘vertaalt’ ze de thema’s die het kind in het spel laat zien in de oudergesprekken.

Benieuwd naar deze manier van therapie om dichter bij je kind te komen? Meer informatie vind je op de website, klik door op de roze button.

Vuurvlinders Speltherapie Nijmegen

Florence Nightingalestraat 1
6543 KT Nijmegen
Openingstijden Op afspraak
Prijs Klik voor actuele tarieven via de roze button door naar de site! Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Samen houden we de buurt schoon!

Samen houden we de buurt schoon!

In een schone buurt wordt minder snel nieuw afval in de openbare ruimte gegooid. Wijkhelden bij Dar zetten zich in voor een schone leefomgeving. En hoe leuk, kinderen verdienen er ook nog een mooi zakcentje mee. Lees alle info in de Wijkhelden-special.

Word ook Wijkheld!