De VoorleesexpressTerug naar het overzicht

Wil jij graag de taalontwikkeling van je kind stimuleren? De VoorleesExpress biedt hierbij hulp!
Voorlezen prikkelt de fantasie van kinderen, versterkt het taalgevoel en vergroot de woordenschat. Daarom is de Bibliotheek Gelderland Zuid samen met Tandem Welzijn gestart met de VoorleesExpress!

De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis. Ouders worden in staat gesteld om de taalontwikkeling van hun kinderen te stimuleren – op hun eigen manier.

Twintig weken lang komt een vrijwillige voorlezer thuis bij een gezin met kinderen van 2 tot en met 8 jaar. Het gaat hierbij om kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal en opgroeien in een taalarme thuisomgeving. De vrijwilliger introduceert het voorleesritueel bij het gezin. De ouders krijgen handvatten om het voorlezen zelf over te nemen en boeken een blijvende plek te geven in het dagelijks leven.

De Voorleesexpress versterkt het partnerschap tussen school en ouders. Zo neem je als ouder samen met school de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van je kinderen, waarbij je elkaar ondersteunt én versterkt.

Klik voor meer informatie over de VoorleesExpress via de roze button door naar de site!

Wil je op de hoogte blijven van onze tips voor leuke kinderactiviteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

de Bibliotheek Gelderland Zuid

Marienburg 29
6511 PS Nijmegen
Openingstijden Op afspraak
Naar de website Direct mailen telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

16x dagjes uit met kinderen in Nederland

16x dagjes uit met kinderen in Nederland

Leuk voor de zomervakantie: met het gezin een dagje op pad in Nederland. Vlieg razendsnel van de tubingbaan, haal je skelterbewijs, maak een 5D vliegreis... Wij hebben 16 top uitjes voor je verzameld! Happy Summer!

16 zomervakantie uitjes in NL