5 tips voor een Kidsproof oudejaarsavond

18 december 2023

Het is bijna tijd om het nieuwe jaar in te luiden! Hoe breng jij de avond met de kinderen door? Een avond vol spelletjes, een leuk programma op televisie kijken of met een hele andere activiteit?

5x Kidsproof Oudejaarsavond
Hier zijn enkele ideeën om het nieuwe jaar gezellig saampjes in te luiden!

Zonder eten geen feestje
Duik aan het begin van de avond lekker samen de keuken in om heerlijke hapjes te maken die ze later zelf mogen ronddelen. Maak bijvoorbeeld feestelijke marshmallow pops, een stuk makkelijker dan de cakepops en het staat super feestelijk. Van bladerdeeg kun je weer lekkere kaashapjes maken in de vorm van 2024! Koop hiervoor kant- en klaar bladerdeeg en snij de plakjes in stroken. Leg de stroken vervolgens in de vorm van de cijfers. Besmeer met geklutst ei en bestrooi met geraspte kaas (of bijv. sesamzaadjes, maanzaadjes, gedroogde oregano, enz.). Leg de cijfers zo dicht mogelijke naast elkaar op de bakplaat zodat dat ze elkaar raken en bak ze volgens de aangegeven temperatuur op het pak.Ook leuk, zet een “versier je eigen cup cake of ijsje” bar klaar. Mogen ze zelf de mooiste creaties maken en als het eetbaar is ;), uitdelen aan de rest van de familie. Voor grotere kids maak je er natuurlijk een Junior MasterChef editie van. Moeten ze voor elke gast een mooie creatie maken, de winnaar mag zich een heel jaar lang Junior MasterChef van de familie noemen! 

Old Skool playback show
Slappe lach gegarandeerd! Laat iedereen een liedje voorbereiden om op de avond zelf te playbacken. Inclusief outfit natuurlijk! De kleintjes doen natuurlijk mee met een grote broer of zus, nicht neef of opa en oma. Maak een Kidsproof drankje!

Als de klok 12 slaat proosten de kids lekker mee met hun eigen feestelijke drankjes! In de kinderchampagne steek je bijvoorbeeld leuk een cocktailprikker met gummibeertjes. Houden ze niet van prik? Dan gebruik je gewoon een ander lichtdrankje zoals green ice tea of witte druiven sap. Iets meer uitdaging? Scoor van tevoren koekvormpjes in de vorm van cijfers en druk 2024 uit in fruit (appel/peer/ananas of meloen werkt goed). Rijg ze aan een satéprikker en vul vervolgens het glas met een één van de bovenstaande drankjes. Zet de satéprikkers erin. Tip, met wat gecrushed ijs blijven ze lekker rechtop staan.

Je kunt ook heel leuk het glas zelf versieren in de kleur van het drankje. Voor Fristi-fans gebruik je bijvoorbeeld;

- gesmolten witte chocolade of honing
- gekleurde muisjes of discodip
- leuke roze stekers of zuurstokjes

Dip de glazen ondersteboven in de honing en vervolgens in de gekleurde muisjes, zet daarna even weg in de koelkast om hard te worden. Wanneer het tijd is om te proosten, schenk je de aardbeiendrank in en versier je het met leuke (roze) stekers.Tip: Gebruik voor de kidsdrankjes plastic (champagne) glazen, zo weet je zeker dat je op de avond geen gebroken glas moet opruimen.

Tijd voor een spelletje

Of je nu oud hollandsche spelletjes te voorschijn haalt, of het nieuwste spel dat de Sint dit jaar gebracht heeft, spelletjes zijn ideaal voor zo'n lange avond met kids. Ook leuk, maak een Kidsproof Kletspraat Oud & Nieuw vraagmaarraakpot. Stop onderstaande vragen in een pot en haal er om de beurt een vraag uit om te beantwoorden.


Knutsel een 2024 feestbril!
Laat iedereen van karton een vrolijke feestbril maken. Daarna plak je er natuurlijk 2024 op. Iedereen klaar? Dan is het natuurlijk tijd voor een gekke fotosessie, leuk om ieder jaar weer te doen.

Een gelukkig, gezond en liefdevol 2024!

Liefs, Esther

Nog meer inspiratie voor tips voor Oud en Nieuw? Lees onze blog met 23 tips om Oud & Nieuw thuis te vieren met kinderen.