Ontdek 8x leuke uitkijktorens in Nederland

29 februari 2024
In de meest gekke vormen en vooral súperhoog... Het is even een flinke klim omhoog, maar vanaf deze uitkijktorens in Nederland (waarvan twee in regio Nijmegen) heb je een prachtig uitzicht over het Nederlandse landschap. Vergeet niet je hoogtevrees thuis te laten!
Uitkijktorens in Nederland; bostoren Putten

Wist je dat we in onze regio een aantal mooie uitkijktorens hebben? Het is even klimmen, maar dan heb je wel een prachtig uitzicht!


Staatsbosbeheer heeft in Natuurgebied de Groenlanden een prachtige uitkijktoren gebouwd, waar je uitkijkt over de Ooijpolder. Als je de toren in de schemering bezoekt heb je meer kans om dassen, hazen, konijnen en zelfs een vos te zien!Wandelen op de Mookerheide is ook zo fijn! Er zijn in dit mooie gebied meerdere wandelroutes, zoals het Landgoedpad Mookerheide (familiepad, 1 km). Dit is een leuke route, geschikt voor rolstoelen, kinderwagens en de buggy. In de Twee schansen route van 5 km (Heumense Schans en Mookerschans) ontdek je dé hoogtepunten van de Mookerheide: het jachtslot, de heide, de twee schansen en prachtige uitkijkpunten, zoals deze uitkijktoren op de Mookerschans.Heb je genoten van het mooie uitzicht? Deze uitkijktorens in nog meer andere Kidsproof-regio’s zijn ook erg leuk om te bezoeken:


Bij Putten vind je Landgoed Schovenhorst, hier is een heerlijk speelbos (toegankelijk in de weekenden en de vakanties) én een grote uitkijktoren: de Bostoren. Je betaalt 4 euro entree voor de klimtoren, maar dat is het echt helemaal waard! Als het helder weer is kun je zelfs Almere, Nijkerk en Amersfoort zien liggen! Ben je uitgeklommen? Dan kun je bij Brasserie Schovenhorst even lekker bijkomen.

Het Kootwijkerzand is een prachtig plekje op de Veluwe. Een soort mega-zandbak! Emmertjes en schepjes meenemen dus ;) De oranje wandelroute start bij parkeerplaats Houtvester, is 3 kilometer lang en brengt je langs de indrukwekkende nieuwe uitkijktoren. Daarvandaan heb je prachtig uitzicht over deze zandverstuiving!
In de Kop van Noord-Holland, in het dorpje Sint Maartenszee is het Land van Fluwel. In dit park leer je alles over de tulp. Er is een blotevoetenpad, een pannenkoekenhuis, een speelparadijs, een skelterbaan én een gloednieuwe uitkijktoren van 11 meter hoog. Je klimt omhoog….en kunt met de reuze glijbaan weer naar beneden als je durft! Waaaah!

Midden in het Spoorpark Tilburg vind je sinds begin 2020 de Kempentoren. 192 treden omhoog en dan heb je ver uitzicht over Tilburg en omgeving. Ook fijn: na de beklimming kun je in het T-huis gezellig wat drinken.In het zuidelijkste puntje van ons land vind je bij Vaals het Drielandenpunt. Jaarlijks geopend vanaf ca 1 april. Hoe gaaf dat je daar in drie landen tegelijk bent? Er is een speeltuin, een labyrinth, een restaurant én de Wilhelminatoren: een 50 meter hoge toren die je uitzicht geeft over de Vaalserberg. Je kunt met de trap omhoog, maar er is ook een lift.Wil je wel graag mooi uitzicht, maar liever niet zelf klimmen? In Scheveningen staat een enorm reuzenrad: SkyView de Pier. Koop een kaartje, stap in één van de 36 gondels en geniet van het prachtige uitzicht over de zee en over Den Haag.

Veel klimplezier!

Liefs, Esther