Ontdek 13 pareltjes in de Maashorst

17 mei 2023
Zijn jullie al bekend met De Maashorst, hét oergebied van Brabant? In dit natuurgebied kun je samen met de kinderen urenlang heerlijk klimmen, klauteren en ravotten. Het is een veelzijdige natuurparel die je op verschillende manieren kunt ontdekken. Ook zijn er tal van toffe hotspots voor een lekker hapje en drankje. Ook nieuwsgierig geworden? Ontdek hier onze tips voor 13 pareltjes in De Maashorst.
13 pareltjes in de Maashorst

Wandelroutes met kinderen


Docus de Das Avonturenpad
Een mooi, leuk, gezellig en sportief avontuur. Dat is een wandeling over het Docus de Das-avonturenpad in natuurgebied Herperduin. Langs een verhard wandelpad van ca. 1,5 km kom je speeltoestellen tegen en aan het begin wordt met een hoorspel het verhaal over het betoverde bos verteld.



Kabouterbos
Tijdens de wandeling (2,5 km) langs alle kabouters in het bos leren de kids spelenderwijs alles over de natuur. Ga op onderzoek en ontdek welke dieren er allemaal hebben gelopen op het struinpad. Op de open plek kun je de vogels van het bos voeren en ga je op zoek naar de vogelhuisjes in de bomen. Langs de beek groeien bessenstruiken en plukbomen. Dat wordt smullen! Bij Natuurcentrum Maashorst zijn nog veel meer verschillende tassen te huur met verschillende thema's en opdrachten voor kinderen.



Osje Route
In de bossen van Herpenduin in Berghem vind je de Osje Route. Een toffe wandeling van 1,5 km met halverwege een mooie plek om te picknicken en waar de kinderen heerlijk kunnen ravotten. Misschien kom je tijdens de wandeling wel échte Taurossen en Exmoor pony's tegen!

Toffe speelplekken


Maashorst Speelbos Uden 
Dit speelbos is een natuurlijke speelplek voor kinderen! Ze kunnen er klimmen, glijden, met zand en water spelen, in bomen klimmen en nog veel meer! Een échte toffe plek! Het ontwerp is uitgekozen door de leerlingen van de basisscholen De Vlonder en De Zevenster.



Speelbos D'as leuk

Lekker klimmen en klauteren midden in het bos! Aan de rand van Herperduin ligt dit speelbos Da's Leuk met in het midden het spectaculaire Speeltoestel De Das van 6 meter hoog, 33 meter lang en 23 meter breed. De kop heeft een toren waarin je naar boven kunt klimmen met een net of ladder. Ook kunnen je kinderen hier lekker kliederen met water en zand en zijn er nog meer klimtoestellen.



Herperduin
In dit prachtige natuurgebied in de Maashorst is zoveel te beleven voor het hele gezin. Je kunt hier heerlijk wandelen over de zandduinen en in het bos, fietsen en ruiteren. Ook is er een leuk sportief parcours in de duinen. En wil je dit mooie gebied van bovenaf bekijken? Beklim dan de uitkijktoren. Het uitzicht is fantastisch! Met mooi weer kun je een frisse duik nemen in één van de vennen en spelen met zand en water.



Fijne lunch & diner plekjes in De Maashorst

Boshut de Maashorst
Bij Boshut de Maashorst kun je heerlijk genieten van een hapje en drankje. Buiten op het terras of binnen bij de openhaard. Een heerlijke plek op het terrein van Charme Camping Hartje Groen. Bij de Boshut staan speciaal ontwikkelde ‘ontdekkarren' klaar met spelletjes en materialen waarmee je nog meer kunt ontdekken in de natuur.

Pan & Zo
Dit sfeervolle pannenkoekenrestaurant Pan & Zo is gelegen in Herpen in het mooie gebied Herperduin. Naast overheerlijke ambachtelijke gebakken pannenkoeken kun je hier ook terecht voor een lunch, kop koffie of een gezellige borrel. Zowel binnen als buiten is het fijn toeven. Heerlijke plek om neer te strijken na een wandeling of fietstocht met de kinderen. Naast het restaurant ligt een speelbos.



Familierestaurant Charlie
In dit mooie familierestaurant Charlie kun je heerlijk eten, ontspannen en spelen kinderen naar hartenlust. Naast lekker eten, kunnen kinderen klimmen en klauteren in het indoor speelbos en vergeet ook niet de bowling en het ruim opgezette terras met het spraypark voor de warme dagen. Waterpret gegarandeerd.



Naar de dieren


Kinderboerderij Elzenhoek
Bij Kinderboerderij De Elzenhoek is er zoveel te beleven! Zo kunnen kinderen lekker ravotten in de natuurspeeltuin, knuffelen met cavia’s, konijnen en ratjes, de geitjes voeren of een kijkje nemen bij de leuke educatieve tentoonstelling. Kijk ook eens door de raampjes van de Bijzondere hoek. Misschien zie je wel een muisje voorbijkomen of een landschildpad! Bij de dierverblijven en de stallen ontdek je allerlei leuke weetjes over de dieren op de boerderij.



Dierenpark Zie-ZOO
Maak een wereldreis! In Dierenpark Zie-ZOO worden diersoorten uit de hele wereld getoond, van Noorwegen tot Zuid-Afrika en van Mexico tot Japan! Het is een kleinschalig dierenpark waar heel veel te beleven en te zien valt. Zowel in de zomer- als in de winterperiode zijn er leuke activiteiten te doen in de dierentuin.

Waaghalzen opgelet!

Mastworp
Bij De Mastworp in Uden kun je met je kids terecht voor urenlang actief vermaak! Van een uitdagend Klimpark en een toffe Bouldertuin tot het huren van fietsen en SUPs. Zo ontdek je op een sportieve manier het mooie gebied De Maashorst!



BillyBird Hemelrijk
Bij BillyBird Hemelrijk in Volkel kan er zowel binnen als buiten naar hartenlust gespeeld worden. Kom in de leukste familieachtbaan, glij met ongekende snelheid vanaf 15 meter naar beneden van de Splash, ontdek het grootste AquaFunPark van Nederland, ontdek het speelgebied Ruig, durf jij van de Reuzenschommel, gas en bots erop los met de botsauto's.....en zo is er nog heel veel meer te beleven. Ontdek het allemaal bij Billy Bird Hemelrijk.



Heel veel plezier in deze mooie regio de Maashorst! Ben je op één van deze leuke plekken geweest met je kinderen, tag ons dan op Instagram (@kidsproofnijmegen) en gebruik de hashtag #kidsproofmaashorst.

Liefs, Esther