icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37
icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37

Een verrassend veelzijdig uitje

18 juni 2021
In eerste instantie denk je misschien wat moeten we nu in een tuininspiratiepark doen met kinderen? Informatie over tuinieren, tuinaanleg en voorbeeldtuinen..niet iets waar je kinderen erg blij mee maakt. Maar niets is minder waar. Zo ontdekte Kidsproofblogger Nicoline met haar man en 2 kinderen.
Met kinderen naar de Tuinen van Appeltern
Zeker in deze tijd van het jaar waarin alles mooi in bloei staat, is het de moeite waard om de Tuinen van Appeltern, het grootste tuininspiratiepark van Nederland, een dagje te bezoeken. Naast leuke paden, een weelde aan mooie bloemen, een klein kabouterdorp is er ook een te gek speeleiland voor kinderen.

Tuinen

‘’Lijkt wel de efteling!’’ zei mijn zoon van 9 jaar toen we de deuren binnen gingen. Mooie grote hekken, beelden en mooi aangelegde tuinen. Een paar meter verder kwamen we vele kleurrijke kabouters tegen en een speelhuisje.Dit was direct genieten. Ook ontzettend veel aangelegde tuinen waar de kids over de paadjes struinen op zoek naar kikkers en watervalletjes of mooie standbeelden. De thematuinen, als de droomtuin en een tuin waar je overal op en af kunt klimmen, waren favoriet.Speeleiland

Middels een bruggetje of een vlot (trekken maar!) kom je op een groot speeleiland met leuke speelelementen voor jong en oud.Een kabelbaan, een bamboe doolhof, klimmen en klauteren over boomstammen en touwen, huisjes met glijbanen en een waterpomp. We rennen van het ene element naar het andere. Van hoog naar laag van links naar rechts we ontdekken van alles.Terrassen

Na alle mooie indrukken was het tijd voor wat drinken en een ijsje. Binnen de tuinen zijn er genoeg mooie plekjes om even uit te rusten. Tussen de rododendrons of aan het water bijvoorbeeld. Na een middag waren de voetjes op maar wat was het een mooie dag.

Kortom, met droog weer is dit een supergeslaagd dagje uit voor zowel de volwassenen als de kids! Handig om te weten: kinderen t/m 12 jaar hebben in 2021 gratis toegang.

Kidsproofblogger Nicoline Kneepkens-Holleboom (38 jaar) is getrouwd met Bjorn, hebben 2 kinderen, Jasper (9 jaar) en Fleur (5 jaar) en wonen in Arnhem. Ze houden van leuke dingen doen samen met het gezin. Omdat ze doordeweeks allebei druk zijn met werk willen ze in het weekend minimaal 1 ding gezamenlijk doen. Mooie herinneringen maken en nieuwe dingen leren!