• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

8x zwemplekjes en strandjes in regio Nijmegen

23 juni 2024
Wat is er nu lekkerder dan een verfrissende duik op een warme zomerdag? Wij hebben de leukste strandjes en zwemplekjes in Nijmegen en omgeving voor je op een rijtje gezet. Plonsen maar!
8x zwemplekjes en strandjes regio Nijmegen

Strandpark Slijk-Ewijk

Strandpark Slijk-Ewijk is een gevarieerd recreatiegebied en ideaal om te zwemmen, windsurfen, kanoën, vissen, wandelen en vissen. Er zijn ruime ligweides en zandstranden. Je kinderen willen niet meer weg wanneer ze het speelschip of het avontureneiland Zandziebar hebben ontdekt!

Groene Heuvels

Dit recreatiegebied heeft extra faciliteiten. Bij Groene Heuvels kun je een heerlijk dagje zwemmen, liggen op het strand of de ligweides en voor de kids zijn er leuke speeltoestellen waarmee ze zich lekker kunnen vermaken. Naast zwemmen kun je hier ook wandelen (met de hond), duiken, kanovaren, paintballen en klauteren in het klimpark. 

Lentse Plas

Ook bij de Lentse Plas kun je heerlijk plonsen. De plas is onderdeel van natuur- en recreatiegebied De Waaijer en ligt in een onwijs mooie omgeving met een tof uitzicht op Lent. Naast dat je hier kunt zwemmen, wandelen en fietsen, is er in de buurt ook nog een crossbaantje en voetbalveld. 

Berendonck

Recreatiegebied Berendonck is de ideale plek voor een zwem- en stranddagje! Het brede zandstrand is omringd door grote ligweides en er zijn veel leuke speeltoestellen voor de kids. Zo is er een watertoestel, een glijbaan, mobilus en een draadcircus. 

Openluchtbad de Goffert

Ga je liever naar het zwembad? Dan is Openluchtbad de Goffert misschien wel de plek voor jou! Er zijn hier verschillende waterspeeltoestellen, duikpanken en een gave glijbaan! In dit zwembad is er waterplezier voor alle leeftijden.

Mookerplas

Ook de Mookerplas is een superfijne zwemplek. Dit recreatiegebied ligt in het plaatsje Plasmolen en heeft een breed zandstrand, een ruime ligweide en verschillende voorzieningen voor een dagje uit. De kids vermaken zich uitstekend op het strand of in het water. De Mookerplas is ook uitermate geschikt voor watersporters. 

Kraaijenbergse Plassen

Bij de Kraaijenbergse Plassen kun je heerlijk relaxen, zwemmen en spelen. De Kraaijenbergse Plassen in het Land van Cuijk hebben meerdere plassen. Bij sommige plassen zijn heerlijke zandstrandjes gemaakt. Hier kunnen de kids heerlijk zandkastelen bouwen. Naast dat je hier kunt zwemmen, is het water ook geschikt om in te snorkelen! 

Wylerbergmeer

Recreatiegebied Wylerbergmeer in Beek-Ubbergen heeft prachtige stranden en een ruime ligweide met een prachtig uitzicht op het heuvelige landschap van Berg en Dal. Terwijl jij helemaal tot rust komt, kunnen de kids zich uitleven op de speeltoestellen, op het strand en in het water. 

Kennen jullie nog een leuk zwemplekje in de regio dat hier niet tussen staat? Stuur dan een mailtje naar nijmegen@kidsproof.nl en dan vullen wij deze blog aan! Veel plonsplezier!

Groetjes, Esther