icon-closeLandelijk omniversum week 28-29
icon-closeLandelijk omniversum week 28-29

Kasteel HernenTerug naar het overzicht

Bezoek met je kinderen dit mooie kasteel en laat je rondleiden door de pratende lamp! Superleuk!
Vanaf 27 juni is Kasteel Hernen weer geopend! Alle deuren gaan open, zelfs die op zolder! Daar vindt de nieuwe spectaculaire audiovisuele presentatie plaats over de Toren van Hernen. Reserveer online je een tijdslot voor je bezoek! En check de roze button voor de coronamaatregelen in het kasteel.

Kasteel Hernen is een omgrachte middeleeuwse burcht met unieke overdekte weergangen en het ligt in een prachtig gebied. Je kunt een rondje om het kasteel  wandelen en tussendoor even picknicken met uitzicht op dit unieke kasteel. Natuurlijk moet je dit kasteel ook echt van binnen gaan bekijken!

Ontdek het kasteel met als gids een 'pratende lamp'
Wedden dat je kinderen dit superleuk vinden? Je kunt een route voor volwassenen lopen, maar deze is ook leuk voor kinderen. En er is een muizenroute, speciaal voor kinderen. Tijdens de route heb je bepaalde punten waar de 'pratende lamp' je vertelt over de geschiedenis van het kasteel en krijg je soms ook opdrachten. Oh ja...en onderweg kom je een heus ridderharnas met allerlei accessoires tegen...echt cool! En hoe leuk is het dat je dit harnas met alles erop en eraan zelfs mag aantrekken. Hou je fototoestel bij de hand!

Bekend als filmlocatie voor de tv-serie Floris
Dit kasteel spreekt tot de verbeelding. Het is er allemaal nog zo puur. Het kasteel was eeuwenlang onbewoond. De eeuwenoude bakstenen van Kasteel Hernen zijn nooit door belegeringen, oorlogen of natuurrampen geteisterd. In de toren (14e eeuw) kun je meer dan 500 jaar oude dakconstructie nog aanraken.

Een bezoekje met kinderen aan dit kasteel is echt een aanrader!

Tip: regelmatig zijn er leuke kinderactiviteiten tijdens weekenden en in vakanties.

Klik via de roze button gelijk door naar de site voor meer informatie!

Kijk ook eens in onze uitagenda voor nog meer leuke tips voor ouders en kinderen!

Geldersch Landschap & Kasteelen

Dorpsstraat 40
6616 AH Hernen
Openingstijden Klik voor actuele openingstijden via de roze button door naar de site. Prijs Klik voor actuele tarieven via de roze button door naar de site. Naar de website Direct mailen telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

16x dagjes uit met kinderen in Nederland

16x dagjes uit met kinderen in Nederland

Leuk voor de zomervakantie: met het gezin een dagje op pad in Nederland. Vlieg razendsnel van de tubingbaan, haal je skelterbewijs, maak een 5D vliegreis... Wij hebben 16 top uitjes voor je verzameld! Happy Summer!

16 zomervakantie uitjes in NL