icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37
icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37

Kasteel DoornenburgTerug naar het overzicht

Dit mooie familiekasteel is echt een bezoekje waard! Ook leuk om te combineren met Speeltuin Doornenburg!
Kasteel Doornenburg is een echt familiekasteel waar je heerlijk een dagje met de familie en kinderen kunt vertoeven. Het kasteel is natuurlijk ook bekend van de televisieserie Floris uit de jaren ’60. Wie van de iets oudere bezoekers is nu niet groot geworden met deze nostalgische serie?

Wil je het kasteel beter leren kennen? Ga dan mee met de rondleiding, ook voor kinderen erg leuk. Het binnenplein van het kasteel is vrij toegankelijk. De hoofdburcht en museale ruimten kun je alleen onder begeleiding van een gids bezoeken. Een rondleiding in het kasteel duurt ongeveer 5 kwartier. Tip: wel vooraf even bellen of er een rondleiding mogelijk is op de dag dat je het kasteel wilt bezoeken.

Ook in de directe omgeving zijn er volop activiteiten zoals een speeltuin en prachtige wandel- en fietsroutes. Na afloop kun je in De Klok, Herberg de Doornenburg uitgebreid nagenieten onder het genot van een hapje en een drankje. Wat dacht je van een lekkere oersoep, een middeleeuwse lunch of een broodje Floris? Natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht. Zij kunnen genieten van een lekkere tosti of pannenkoek. En op het binnenplein is er voldoende ruimte voor de kinderen om lekker rond te lopen en kijken.

In de Kasteelwinkel, de Langeracktoren op de voorburcht, vind je spullen voor kinderen en volwassenen; van houten zwaard tot kamille-olie en van (kinder)boeken tot riddersleutelhangers.

Klik via de roze button gelijk door naar de site voor meer informatie!

Tip: Vier ook eens je kinderfeestje in het kasteel! Superleuk!

Kasteel Doornenburg

Kerkstraat 27
6686 BS Doornenburg
Openingstijden Klik voor actuele openingstijden via de roze button door naar de site!

Het terras van de Klok, Herberg de Doornenburg is van woensdag t/m zondag open van 11.00 tot 18.00 uur.

De kasteelwinkel is in de weekenden geopend van 11.45 tot 16.00 uur.
Prijs Kinderen tot 4 jaar gratis; 4 t/m 12 jaar € 5; 13 jaar en volwassenen € 7,50; Voor groepsprijzen klik door naar de site! Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Back to School!

Back to School!

Inmiddels is het nieuwe schooljaar gestart. Ook beginnen clubjes weer met nieuwe lessen en worden er volop kinderfeestjes gevierd! En wist je dat er weer veel leuke uitjes zijn de komende tijd? Check onze toffe Back to School tips!

Naar onze tips!