Museum Kasteel WijchenTerug naar het overzicht

Ontdek Museum Kasteel Wijchen, een beleefmuseum voor jong en oud!
Een bijzonder kasteel
Museum Kasteel Wijchen is te vinden in Kasteel Wijchen, een unieke plek. Er zijn in ons land maar weinig kastelen in de stijl van de 17e-eeuwse Hollandse renaissance. Ondanks zijn keurige renaissance uiterlijk heeft Kasteel Wijchen een lange en roerige geschiedenis achter de rug. Door de eeuwen heen is het decor geweest van strijd, gedoemde liefde en koninklijk leven.

Een plek vol verhalen
Het museum is een historische plek vol verhalen. Van de prehistorie tot nu is dit gebied permanent bewoond geweest. Al die mensen hebben in de loop van de tijd voorwerpen, wegen, huizen en tradities achtergelaten. Het museum vertelt deze bijzondere verhalen in een moderne presentatie. De unieke collectie biedt een inkijk in 6000 jaar bewoningsgeschiedenis. Wandel van de Steentijd naar de vroege middeleeuwen. In de kelders van het kasteel duik je met interactieve presentaties in het leven van de adellijke kasteelbewoners. Bewoners die onlosmakelijk verbonden zijn met de geschiedenis van het kasteel en de omgeving. Het kasteel heeft een kasteeltuin. Daar vind je ook de historische tuin ‘De Tuun’. In ‘De Tuun’ zijn planten te zien, te voelen en te ruiken die hier werden verbouwd in de Late IJzertijd, de Romeinse periode en de vroege middeleeuwen.

Beleefmuseum
Bijzondere en actuele tentoonstellingen, rondleidingen, workshops, proeverijen, gezinsactiviteiten, je vindt het allemaal in Museum Kasteel Wijchen. Of ga op avontuur in de escape route en ontdek het ‘Verhaal van Gelderland’. Een bezoek aan het museum is een belevenis voor jong en oud. Emilia van Oranje Nassau. Prinses van de Lage Landen Ooit woonde Emilia van Oranje Nassau, dochter van Willem van Oranje en zus van Stadhouder prins Maurits, in Kasteel Wijchen. In 1609 werd zij, samen met haar man Don Emanuel van Portugal, eigenaar van dit kasteel. Ontmoet Emilia en Emanuel tijdens rondleidingen en ontdek hun tragische liefdesverhaal.

Klik voor meer info op de roze website button

Like onze Facebookpagina en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kids.

Museum Kasteel Wijchen

Kasteellaan 9
6602 DA Wijchen
Openingstijden Klik voor meer info op de roze website button. Prijs Klik voor meer info op de roze website button. Naar de website Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lekker eropuit!

Lekker eropuit!

Op pad in de natuur, naar een museum, bioscoop en zo zijn er nog zoveel meer uitjes. Volop keuze voor het hele gezin!

Naar de eropuit tips