icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37
icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37

Park LingezegenTerug naar het overzicht

Een park bestaande uit vijf delen om te ontdekken, spelen en beleven!
Park Lingezegen is een landschapspark in aanleg tussen Arnhem en Nijmegen met veel ruimte voor mensen, landbouw, natuur en water. De totale oppervlakte van Lingezegen beslaat 1700 hectare, en is dus ongeveer zo groot als 3400 voetbalvelden! Een flink gebied met vele mogelijkheden.

Park Lingezegen is opgedeeld in vijf deelgebieden. Deze deelgebieden krijgen ‘persoonlijke’ accenten; Zo lijkt De Park straks het meest op een stadspark met een mozaïek van lanen, stukken bos en open gedeelten. Met name de inwoners van Elst en Schuytgraaf kunnen hier profiteren van de vele mogelijkheden tot recreëren.

Water is waar het om draait in Het Waterrijk: water om te bergen, water om te spelen en water voor de natuur. In Het Landbouwland behouden boeren hun plek. Dit gebied is door zijn weidsheid aantrekkelijk om in te fietsen of te skeeleren.

De Betuwe in het klein, dat is het karakter van De Buitens. Dit gebied krijgt fiets-, ruiter- en wandelpaden die aansluiten op de andere deelgebieden. Twee archeologische vindplaatsen worden aangekleed tot kleine parkjes.

En tot slot is er deelgebied De Woerdt in het zuidelijkste puntje van Park Lingezegen. Deze sluit aan op de landschapszone in de Waalsprong en markeert de overgang van stad naar platteland.

Park Lingezegen

De Park 10
6661 NW Elst
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Back to School!

Back to School!

Inmiddels is het nieuwe schooljaar gestart. Ook beginnen clubjes weer met nieuwe lessen en worden er volop kinderfeestjes gevierd! En wist je dat er weer veel leuke uitjes zijn de komende tijd? Check onze toffe Back to School tips!

Naar onze tips!