icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

VrijheidsmuseumTerug naar het overzicht

Wekt de Tweede Wereldoorlog ook jouw interesse? Dan is een bezoek aan dit museum een aanrader!
In het prachtige groene en heuvelachtige landschap van Groesbeek bevindt zich het Vrijheidsmuseum (voorheen het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945).

Het museum ligt dicht bij Duitsland en midden in het gebied van twee van de belangrijkste operaties aan het Westfront tijdens WO2: Market Garden en Veritable. Het museum is geschikt voor jong en oud, uit binnen- en buitenland.

De bezoekers beleven het boeiende Verhaal van Oorlog en Vrijheid zonder Grenzen in zowel Nederland als Duitsland, Europa en daarbuiten. Er is nooit één verhaal. De Tweede Wereldoorlog krijgt in het museum vanuit verschillende perspectieven een veelzijdig gezicht, in samenhang met de geschiedenis van de 20e eeuw en de actualiteit.

Je wordt uitgedaagd kritisch na te denken over vrijheid toen en nu, vol beleving, interactiviteit en museale topstukken. Ook het duurzame gebouw zelf, de 12 meter hoge Dome, is een attractie en heeft een sterke gelijkenis met een enorme parachute. Vanaf het terras heeft u een panoramisch uitzicht over het historische landschap van toen.

In vakanties zijn er regelmatig leuke en leerzame workshops voor kinderen!

Klik via de roze button gelijk door naar de site voor meer informatie.

Kijk ook eens in onze Uitagenda voor nog uitstapjes met kinderen!

Vrijheidsmuseum

Wylerbaan 4
6561 KR Groesbeek
Openingstijden Klik voor actuele openingsdagen en tijden via de roze button door naar de site! Prijs Klik voor actuele tarieven door naar de site via de roze button. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

14x zomervakantie uitjes in heel Nederland!

14x zomervakantie uitjes in heel Nederland!

Zes weken zomervakantie. Lekker veel tijd om leuke dingen te doen dus. Voor de nodige inspiratie vind je hieronder een aantal top-uitjes uit het hele land. Speciaal voor de zomervakantie 2021. Genieten maar!

Alle uitjes op een rijtje!