VrijheidsmuseumTerug naar het overzicht

Wekt de Tweede Wereldoorlog ook jouw interesse? Dan is een bezoek aan dit museum een aanrader!
Tussen de groene heuvels van Groesbeek staat een wel heel bijzonder gebouw. Waar doet het je aan denken? Aan een parachute misschien? Heel goed! Dit is namelijk het Vrijheidsmuseum.

In het museum leer je heel veel over de Tweede Wereldoorlog in Nederland, Duitsland en de rest van de wereld. Ook dagen we je uit om na te denken over wat vrijheid betekend in deze tijd en voor jou persoonlijk.

Er is meer dan genoeg te beleven. Zo zijn er verschillende museumstukken die je echt kan aanraken en kun je plaatsnemen in een schuilkelder. Ook ga je je inleven in mensen die tijdens de bezetting een moeilijke keuze moesten maken. Sommigen steunden de bezetter, anderen kwamen juist in verzet. Maar de grootste groep paste zich aan de nieuwe regels aan. Wat zou jij doen? Die vraag is ingewikkelder dan je misschien denkt.

Speciaal voor de jonge bezoekers is er een kidsfilm waarin Jeugdjournaal-presentator Lucas van de Meerendonk vertelt over de risico’s van verzet plegen tijdens de oorlog.

Met de Kijkwijzer kun je samen of met je familie onze tentoonstelling ontdekken.

Ga je het Vrijheidsmuseum bezoeken? Klik via de roze button gelijk door naar de site voor meer informatie.

Kijk ook eens in onze Uitagenda voor nog uitstapjes met kinderen!

Vrijheidsmuseum

Wylerbaan 4
6561 KR Groesbeek
Openingstijden Klik voor actuele openingsdagen en tijden via de roze button door naar de site! Prijs Klik voor actuele tarieven door naar de site via de roze button. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lekker eropuit!

Lekker eropuit!

Op pad in de natuur, naar een museum, bioscoop en zo zijn er nog zoveel meer uitjes. Volop keuze voor het hele gezin!

Naar de eropuit tips