Persoonlijk verhaalTerug naar het overzicht

Maak met Briefdragers.nl in 8 stappen je persoonlijk verhaal voor iemand die alleen is.

Op dit platform Briefdragers.nl kunnen kinderen vanaf 8 jaar onder begeleiding van een professioneel kunstenaar, schrijver, dichter of fotograaf zelf een boodschap maken die ze kunnen versturen naar iemand die door de coronacrisis weinig contact met andere mensen heeft, bijvoorbeeld iemand in een verzorgingstehuis, verslavingskliniek of daklozenopvang.

Voor de kinderen een alternatieve manier van onderwijs en voor de ontvanger een lichtpuntje in deze moeilijke dagen. Ze hoeven de persoon niet te kennen. Een groot aantal zorginstellingen heeft zich al aangemeld om post te ontvangen.

Op het platform leren kinderen hoe ze een persoonlijke en creatieve boodschap kunnen maken. Dat kan een gedicht zijn, maar ook een fotobericht of een bewegend verhaal. BRIEFDRAGERS.nl biedt een creatief proces in 8 stappen.

Iedere stap bevat informatie om nieuwe ontdekkingen te doen met als doel een persoonlijke boodschap te maken. Het kind leert op verschillende manieren tot verhaal en verbeelding hiervan te komen. Wanneer je kind hulpt nodig heeft, kan het op de ‘hulpknop’ klikken. Hij of zij komt dan in contact met professionele kunstvakdocenten die, al is het op afstand, uitdagen op tot een oplossing te komen.

Ook Scholen kunnen BRIEFDRAGERS inzetten als onderdeel van thuisonderwijs en kinderen kunnen zonder hulp van ouders, leerkrachten of andere volwassenen door middel van een 8- stappenplan hun persoonlijke boodschap versturen.

Klik voor meer info door via de roze button.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kids.

Briefdragers


Nijmegen
Naar de website Direct mailen
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lekker eropuit!

Lekker eropuit!

Op pad in de natuur, naar een museum, bioscoop en zo zijn er nog zoveel meer uitjes. Volop keuze voor het hele gezin!

Naar de eropuit tips