Bibliotheek Gelderland ZuidTerug naar het overzicht

Lekker voorlezen en zelf lezen? Dan kan in diverse vestigingen van Bibliotheek Gelderland Zuid!
Bibliotheek Gelderland Zuid heeft diverse vestigingen in en om Nijmegen, zoals Beuningen, Bemmel Hatert, Zwanenveld, Oosterhout, Lent, Malden, etc.

De centrale bibliotheek de Mariënburg is de hoofdvestiging van Bibliotheek Gelderland zuid. Het ligt in een super modern pand en straalt enorm veel rust uit.

Ontmoetingsplek
Bibliotheek de Mariënburg in het centrum van Nijmegen is een echte ontmoetingsplek met grote lees- en werktafels en stijlvolle zithoekjes.
De indeling van de Jeugdafdeling is gebaseerd op verschillende thema’s en bevindt zich achterin de bieb.

Voor de kids
Naast een grote collectie lees- en prentenboeken vinden je kinderen hier alle informatie over o.a. natuur, techniek, maatschappij en reizen. Spannende leeshoekjes, heerlijke loungeplekjes en gezellige kletstafels zorgen daarnaast voor urenlang verblijfsplezier. Zowel voor groot als klein is er een aparte kinderhoek ingericht en heb je lekker de ruimte om je uitgekozen boeken alvast te bekijken of te lezen!

Leuke pauzeplek
En wil je lekker nog iets drinken en een lekker broodje of taartje eten, ga dan lekker even bij Coffee lovers vooraan in de Bieb zitten aan de grote lange tafel of de andere tafel in de hoek voor het raam. Voor de kids hebben ze babyccino en een kindertosti! Echt super leuk! In de zomer kun je lekker neerstrijken op het terras op het Mariënburgplein!

Kinderactiviteiten
Regelmatig zijn er in de diverse vestigingen van Bibliotheek Gelderland Zuid leuke activitteiten voor de kids. Wat dacht je van voorleesactiviteiten of kleine theatervoorstellingen?

Tip: Buiten openingstijden kun je je geleende materiaal inleveren in de boekenbrievenbus.

Klik via de roze button gelijk door naar de site voor meer informatie, ook over de andere vestigingen van Bibliotheek Gelderland Zuid.

Kijk ook eens in ons overzicht van alle kinderuitjes in en om Nijmegen!

de Bibliotheek Gelderland Zuid

Marienburg 29
6511 PS Nijmegen
Openingstijden Bibliotheek Gelderland Zuid is weer open vanaf 18 mei 2020. Met aangepaste regels, check hiervoor de website via de roze website button. Kijk daar ook welke locaties wel en niet open zijn. Prijs Abonnement voor kinderen tot 18 jaar is gratis Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lekker eropuit!

Lekker eropuit!

Op pad in de natuur, naar een museum, bioscoop en zo zijn er nog zoveel meer uitjes. Volop keuze voor het hele gezin!

Naar de eropuit tips