Infocentrum WO2Terug naar het overzicht

In het Infocentrum WO2 Nijmegen kom je alles te weten over de Tweede Wereldoorlog in Nijmegen.
Ben jij benieuwd naar wat er allemaal in Nijmegen gebeurde tijdens de Tweede Wereldoorlog? In het Infocentrum WO2 beleef je de geschiedenis.

Experience
In deze spannende film kun je met eigen ogen zien hoe Nijmegen eruit zag tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar het is niet zomaar een film. Het water staat letterlijk tot aan je enkels…

Het Mysterie
De strijd om Nijmegen is losgebarsten. De leden van de familie Van Noordenburg zijn elkaar uit het oog verloren. Zoon Jan zit in een schuilkelder en vraagt jullie hulp om zijn familie te zoeken. Stap in het waargebeurde verhaal van de familie Van Noordenburg. In dit mysterie gaan jullie op zoek naar aanwijzingen en leren jullie over de geschiedenis van Nijmegen en omgeving tijdens Market Garden. Kunnen jullie Jan helpen zijn familie te vinden?

Hologramvitrine
Ga aan de slag met onze hologramvitrine. Hierin zie je topstukken uit de Tweede Wereldoorlog geprojecteerd in 3D! Zo zien jullie bijvoorbeeld een kinderwagen die is gebruikt tijdens de evacuatie van de Betuwe, een soldatenhelm met een kogelgat en een speelgoedvliegtuigje gemaakt van een houten wc-bril.

Wil je het infocentrum bezoeken? Klik op de roze websitebutton voor meer informatie.

Tip: Oorlog hoort in een museum! Ga ook eens kijken naar het Oorlogsmuseum Overloon, Noord-Limburg.

Infocentrum WO2 Nijmegen

Ridderstraat 27
6511 TM Nijmegen
Openingstijden Klik voor openingstijden door naar de site. Prijs Gratis toegankelijk; Bij een groepsarrangement betaal je entree. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lekker eropuit!

Lekker eropuit!

Op pad in de natuur, naar een museum, bioscoop en zo zijn er nog zoveel meer uitjes. Volop keuze voor het hele gezin!

Naar de eropuit tips