muZIEum 8+Terug naar het overzicht

Hoe is het nou écht om blind of slechtziend te zijn? Ervaar en ontdek dit zelf in muZIEum!
Vanaf 1 juni is muZIEum weer geopend! Check via de roze website button alle info rondom de corona-maatregelen. Let op: je moet online vooraf je tickets reserveren.

In het muZIEum kun je lezen of een ervaringsdeskundige kan je vertellen over hoe het nu écht is om blind of slechtziend te zijn. Ga mee op pad in een wereld waar horen, ruiken, voelen en proeven opeens een veel grotere rol spelen dan je gewend bent. Ontdek het zelf!

Belevingen
Binnen het muZIEum zijn twee verschillende donkerbelevingen. De donkerbelevingen zijn gericht op blindheid en zijn helemaal in het pikkedonker. Je ziet letterlijk geen hand voor ogen. Daarnaast is er een buitenbeleving: Expeditie ribbelroute, een unieke rondleiding in het stadscentrum van Nijmegen en kan je nergens anders ter wereld ervaren! Ervaar zelf door een virtualrealitybril hoe het is om slechtziend te zijn. De gids die je rondleidt is zelf blind of slechtziend en vertelt uit eigen ervaring. 

Ook op het doe-plein van het muZIEum kom je op interactieve wijze meer te weten over blind- en slechtziendheid. Je kunt hier ook terecht bij de bar voor een drankje. Dit kan ook slechtziend als je jezelf nog wat extra wilt uitdagen.

Je kunt je bezoek aan muZIEum ook uitbreiden met bijvoorbeeld een chocoladeproeverij zonder zicht. En in de vakantieperiodes worden altijd extra activiteiten voor het hele gezin aangeboden.

Klik voor meer informatie en als je wilt reserveren voor een beleving via de roze button door naar de site.

Wist je dat je ook je kinderfeestje in het muZIEum  kunt vieren?

muZIEum

Ziekerstraat 6B
6511 LH Nijmegen
Openingstijden Klik voor actuele openingstijden via de roze button gelijk door naar de site. Prijs Klik voor actuele tarieven via de roze button door naar de site. Naar de website Direct mailen telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

16x dagjes uit met kinderen in Nederland

16x dagjes uit met kinderen in Nederland

Leuk voor de zomervakantie: met het gezin een dagje op pad in Nederland. Vlieg razendsnel van de tubingbaan, haal je skelterbewijs, maak een 5D vliegreis... Wij hebben 16 top uitjes voor je verzameld! Happy Summer!

16 zomervakantie uitjes in NL