Hier kun je buiten zwemmen in en om Rotterdam

2 juni 2020
Met de versoepelde coronamaatregelen gaat ook een aantal (buiten)zwembaden weer open. We hebben hieronder de openlucht zwembaden in de regio Rotterdam-Drechtsteden op een rijtje gezet waar je inmiddels weer kunt komen (banen) zwemmen. Uiteraard met aangepaste maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. En nu hopen op veel zonnige dagen!
Deze buitenzwembaden zijn weer open!
Zwembad Pernis 
Open vanaf 18 mei. Er zijn aangepaste maatregelen. Zwemmen kan alleen op afspraak, je kunt online of telefonisch een plekje reserveren.
Geen groot maar wel een gezellig zwembad is het buitenbad in Pernis. Het diepe bad wordt met een touw afgescheiden van het ondiepe bad. Hier kun je van de glijbaan en spelen op de opblaasbare speelelementen. Ook is er een peuterbadje voor de kleintjes. Je kunt er snacks, ijs, drinken en snoep kopen en ook fijn: parkeren is er gratis.

Zwembad Schoonenburg
Open vanaf 3 juni. Het zwembad ontvangt een beperkt aantal bezoekers, reserveren is verplicht (uitgezonderd kinderen 7 t/m 12 jaar)
Dit prachtige buitenzwembad aan de rand van Nieuw-Lekkerland heeft een afgescheiden peuterbad, een recreatiebad en een groot wedstrijdbad. Eromheen ligt een grote ligweide waar vandaan je een prachtig uitzicht hebt op een de molens van het beroemde Kinderdijk! Er is ook een kiosk en er worden diverse activiteiten georganiseerd in de zomer.

Zwembad De Fakkel
Het buitenzwembad is open, maar alleen voor banenzwemmen (max. 12 zwemmers per uur). Vooraf even een dag en tijd reserveren. Check de aangepaste openingstijden op de website van het bad.
In dit buitenzwembad in Ridderkerk is er voor kleine én grotere kids genoeg te beleven. In het Dolfijnbad kan volop worden gezwommen, het Nijlpaardbad heeft een leuke glijbaan en de kleintjes kunnen volop spelen in het Zeeleeuwenbad en het Pinguïnbad. Ook is er een mooie ligweide met speeltoestellen, ligbedden en picknicktafels.

Buitenbad Hoek van Holland
Open vanaf 18 mei. Er zijn aangepaste maatregelen. Zwemmen kan alleen op afspraak, je kunt online of telefonisch een plekje reserveren.
Dit buitenbad, ook bekend als het ‘Hoekse Badje’, is niet heel groot, wel heel gezellig. Het bad heeft diverse speeltoestellen en een apart peuterbadje. Er is een relaxte ligweide en er staan parasols. Vergeet ook niet even langs te gaan bij Oma’s hoekje voor een drankje en iets lekkers. Open van mei tot en met september.

Veel spetterplezier!