5 x hotspots voor zoetekauwen in Dordrecht!

11 mei 2022
Taartjes, cake, donuts, koekjes, ijs… we zijn er dol op! Jullie ook? Dat is mooi, we hebben namelijk een aantal fijne adresjes in Dordrecht verzameld waar zoetekauwen hun ‘sweet hart‘ kunnen ophalen bij al dat lekkers dat ze er hebben!
Je ziet ze steeds meer, de shops met zalige zoetigheden als mooi gedecoreerde donuts, prachtig taarten, zoet belegde wafels en ijscoupes die bijna te mooi zijn om op aan te vallen. Af en toe zo’n fijne traktatie is dan ook echt een feestje! We hebben vijf van die hotspots in Dordrecht voor je op een rijtje gezet.

Vaste halte voor zoetigheid
Waar je beslist even moet instappen is De Remise. In dit prachtige rijksmonument in de binnenstad van Dordrecht – een voormalige garage, de roldeuren zijn er nog - hebben ze naast heerlijke huisgemaakte cake, taart en vers belegde bagels ons favoriete merk schepijs. Ook leuk: je kunt hier ook je kinderfeestje vieren!

Taartkunsten
In het taartenwalhalla van Sweets & Cake kijk je je ogen uit! De taarten hier zijn ware kunstwerken en kunnen op maat voor elke gelegenheid worden gemaakt. In het sfeervolle interieur, waar de kleur roze de boventoon voert, kun je ook aanschuiven voor koffie met een heerlijk stuk carrot-, red velvet- of cheesecake.

Cheatmomentje
Voor zoetekauwen is Belicio Cheatday het walhalla! Uit de vele smaken ijs, diverse cookie dough varianten, eindeloos veel toppings en warme en koude sauzen kun je zelf je eigen ‘cheatmomentje’ samenstellen. Ook kun je er terecht voor poffertjes, sandwiches, ijsdonuts, gebak en koffie. Ze zijn het hele jaar door open en regelmatig wisselt het assortiment, voor telkens een andere cheatday!

Voor chocoholics
Zeg je chocola, dan zeg je Olala! Liefhebbers kunnen in de winkel, gevestigd in een prachtig 17e-eeuws pand, hun chocoladehart ophalen. Chocola in alle soorten, vormen en maten ligt hier uitgestald. Van de geur alleen al ga je watertanden. Regelmatig worden er workshops gegeven, ook voor kids en teens, en je kunt er iets op maat laten maken.

De koekjes van Christa
Bars, brownies en heerlijke taarten... Bij Christa's Cookies vind je allerlei Engelse en Amerikaanse patisserie. Je kunt het in de gezellige winkel kopen en meenemen of lekker gaan zitten en ervan smullen met een kopje koffie of thee. Al het lekkers wordt gemaakt van biologische ingrediënten en met een flinke dosis liefde. En dat proef je! Ze serveren trouwens ook een heerlijke high tea. Of probeer de Zoete Proeverij!

Smakelijk!