9 x de hoogte in

11 juli 2022
Zin in iets actiefs? Ga een middagje klimmen! Dat kan in Rotterdam en omgeving zowel binnen als buiten. Voor het gemak hebben we de klimbossen, klimmuren en hoogteparcoursen in de regio voor je hieronder op een rijtje gezet!

Buiten klimmen


Abel. klimbos
Hier mogen kids vanaf 8 jaar zelfstandig klimmen in een van de drie parcoursen die het klimbos rijk zijn. Naast klimmen kun je hier nog meer leuke dingen doen, zoals Pitch & Putt golfen, Footgolf, wandelen en pannenkoeken eten!Fun Forest
Hoog in de bomen klim je hier een van de 7 parcoursen via touwen, ladders, bruggetjes, tunneltjes en tokkelbanen. Zelfstandig klimmen kan hier al van 1.20 meter. Voor de kleintjes die dat nog net niet halen is er het speciaal kidsparcours!

Klimbos Dordrecht
Geniet van het mooie uitzicht over de prachtige Biesbosch, terwijl je in de 7 parcoursen (waarvan 3 juniorroutes en 4 reguliere routes) je weg door de bomen vindt! Er zijn uitdagende overgangen, grote netten en een uitdagende tokkelroute! 

Binnen klimmen


Holland Indoor Sport
Klimmen en survivallen kun je hier in 2 parcoursen met 14 verschillende hindernissen die aan het 7 meter hoge plafond hangen. Ook is er nog een klimwand voor de echte klimliefhebbers!Klimmuur Rotterdam
Hier kun je helemaal los op de vele klimcircuits! Heb je nog geen klimervaring? Neem een introductieles! Maar ook meer ervaren klimmers kunnen hier hun klimhart ophalen, er zijn vele uitdagingen.

Monk boulderen
Boulderen is klimmen zonder touw, gordel of andere hulpmiddelen. En dat kun je bij Monk volop doen. Er zijn maar liefst 168 boulders in 7 circuits, oplopend in niveau, van supermakkelijk tot bijna onmogelijk. Onder de wanden liggen valmatten. Lukt het jou zonder te vallen?Mountain Network
Kids vanaf 8 jaar kunnen hier onder begeleiding van een instructeur de klimwand op. Er worden verschillende cursussen gegeven voor ieder niveau. Mag het nog iets spectaculairder? Je kunt hier ook boulderen!


Binnen én buiten klimmen


Outdoor Valley
Binnen vind je hier onder begeleiding van een instructeur voor elke klimmer een goede klimroute. Buiten kun je op de replica van een van de hoogte bergen ter wereld naar een hoogte van 12 m klimmen om daarna met 40 km per uur over het water te tokkelen. En je kunt hier nog veel meer coole outdoor activiteiten doen!Adventure City
De hele familie kan op avontuur in dit 2000 m2 klimparadijs. Er zijn ziplinen, diverse klimparcoursen, netten en de spannende Via Ferrata. Echte durfals gaan voor de 10 meter vrije val! Met o.a. reuzenetten en een cool grottenparcours is ook aan de kleintjes gedacht. Het buitengedeelte is ook spectaculair met klimparcoursen tot 20 meter hoog, diverse ziplines, de vrije val van 20 meter en de unieke Rollercoaster Zipline!  

Klik hier voor nog veel meer leuke actieve uitstapjes!

Veel plezier!