7x ontsnappen! Coole escaperooms in en om Rotterdam

23 juni 2021
Escaperooms zijn helemaal hot! Met thema’s als een tijdmachine, wereldreiziger en bonte beestenboel zijn veel ontsnappingskamers in de regio ook heel geschikt en súperleuk voor kinderen! Er is zélfs een escapebus én een escape eiland! Te gek voor een familie-uitstapje, een kinderfeestje of team-uitje! We hebben 7 héle leuke op een rijtje gezet.
7 coole escaperooms geschikt voor kinderen in de regio Rotterdam

1. Vreemde escaperoom

Redden jullie de met uitsterven bedreigde DiDaDoDo? Er is nog slechts 1 levend exemplaar en die heeft zijn eieren verstopt in het laboratorium van Prof. Dr Fügel. Breng de eieren in veiligheid, maar pas op voor kapers op de kust! Deze escaperoom op het terrein van De Vreemde Vogel in Vlaardingen is superleuk voor de hele familie en geschikt voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.



2. Escape Hooiberg en de Escape Bus

Maar liefst 2 escaperooms vind je bij Hoeve Bouwlust in Maasland. In de hooiberg op het erf van de boerderij is het een bonte beestenboel. Door een storm is mevrouw Tok al haar eieren kwijt. Helpen jullie haar en de overige eigenaardige bewoners van het hooi alle eieren weer terug te vinden door de opdrachten goed uit te voeren?
Voor wat oudere kinderen (10+) is de Escape Bus op hetzelfde terrein een mooie uitdaging. Je stapt in een echte stadsbus, de deuren gaan dicht, de bus vertrekt en dan begint het…. Lukt het jullie door het oplossen van tientallen puzzels, effecten en hoofdbrekers de deuren van de bus weer open te krijgen?



3. In de tijdmachine

Professor Klokmans heeft een tijdmachine gebouwd. Maar er is iets misgegaan en nu zit hij vast in het verleden. De machine kan alleen gemaakt worden door binnen een uur de juiste apparatuur te activeren. Lukt het jullie als team om de professor naar het heden te halen in deze toffe escaperoom van Escape Team in Rotterdam? 


Lees ook:

6 x bootje varen met kinderen


4. Wereldreiziger of tijdreiziger?

Op de bovenverdieping van Glowgolf in Capelle beleef je in het thema ‘Wereldreiziger’ of ‘Tijdreiziger’ een spannende race tegen de klok. De wereldreiziger moet over een uur een vliegtuig halen, maar zijn paspoort ligt nog in de kluis en hij heeft de code ergens verstopt. Maar waar?! Helpen jullie hem door de code te vinden?
In de kids escape Tijdreiziger heeft een archeoloog zijn mooiste vondsten in een kluis gestopt maar hij is de code vergeten… En over een uur begint de tentoonstelling! Kraken jullie op tijd de code om de kluis te openen? De kids escaperooms zijn leuk voor kinderen vanaf 10 jaar.



5. Escape island

Bij deze heel bijzondere escape worden jullie gedropt op een heus eiland! Lukt het jullie door goed samen te werken binnen het uur te ontsnappen van het eiland? Zo niet, dan krijg je natte voeten…. Er is ook een speciale Kids editie van deze escape bij Klimpark Biesbosch in Hank. Superleuk en lekker spannend voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.



6. De vloek van de geisha

O nee! Er is een vloek uitgesproken over een geisha! In een uur tijd moeten jullie haar van die vloek verlossen om zo zelf te kunnen worden bevrijd. Deze escaperoom in De Merwehal in Dordrecht kan met de hele familie gespeeld worden en is leuk voor jong en oud.

Veel plezier met ontsnappen!