• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

7 leuke boswandelingen met kinderen in de regio Rotterdam

16 mei 2024
Heerlijk met de kids de bossen in voor een mooie wandeling, wij doen het regelmatig. We verzamelden 7 superleuke wandelingen met kinderen in het bos voor je! 
Leuke wandelroutes voor de hele familie

In de omgeving van Rotterdam is prachtige natuur te vinden. Ideaal om met de kinderen eropuit te trekken en een fijne wandeling te maken in de bossen, waarbij ze heerlijk kunnen struinen en iedereen kan uitwaaien. Niets leukers ook dan een kabouterpad te volgen, op zoek te gaan naar bevers of vogels of een speurtocht in de duinen te doen. We zetten de leukste kindvriendelijke wandelingen en wandelroutes voor je op een rijtje. 

Leuke wandelingen met kinderen in de omgeving Rotterdam

Jungleroute - Barendrecht
Een heerlijke plek om met de kinderen te gaan wandelen is langs de oevers van de Oude Maas, waar een vergeten stukje natuurgebied ligt. Hier vind je een wilgenjungle, waar de rivier 2 keer per etmaal binnenstroomt. Een prachtige pad voert langs mooie rijen knotwilgen en leuke bruggetjes. De route loopt ook deels langs de Oude Maas waar je de langsvarende binnenvaartschepen kunt spotten. En heel misschien heb je tijdens de wandeling een ontmoeting met een bever! 

Lage Bergsche Bos - Rotterdam
Aan de rand van de Rotterdamse wijk Hilllegersberg begint het Lage Bergsche Bos, onderdeel van het recreatiegebied Rottemeren. Hier vind je zoveel mooie wandelpaden, je kunt er eindeloos wandelen. Hier bevindt zich ook de leuke Speelpolder Bergse Vallei, waar de kids lekker kunnen klimmen en klauteren. Tip: neem als het heeft gesneeuwd in de winter een slee mee en roetsj van de heuvel bij de golfbaan!

Eiland van Brienenoord - Rotterdam
Pal onder de Van Brienenoordbrug ligt een goedverborgen groene oase: Eiland van Brienenoord. Over dit langgerekte eiland wandel je in drie kwartier langs bos, volkstuintjes, een getijdengeul en fantastische uitzichten op de Nieuwe Maas. Van mei t/m oktober kun je zomaar een Schotse Hooglander spotten. In natuurspeeltuin De Blije Bij kunnen de kids nog even lekker uitrazen. Op het eiland mogen geen auto’s komen, parkeren kan vóór de brug op de kade langs het Hoendiep.Zeeheldenroute – Hoek van Holland
Deze stoere wandeling van 2,8 km in Nationaal Park Hollandse Duinen bij Hoek van Holland voert je door bos en duin naar de zee. Onderweg lees je op de opvallende paddenstoelen telkens een stukje van een spannend zeeheldenverhaal, dat herinnert aan de zeevaarders uit vervlogen tijden! Op de terugweg kun je langs de Nieuwe Waterweg schepen kijken!  

IJsvogelroute – Rhoon
Deze wandeling is een leuke combinatie van een stukje historie en bos in Rhoon. Je begint in het oude gedeelte van Rhoon, waar je een Middeleeuwse kerk, statige huizen en zelfs een kasteel tegenkomt. De route van 2,5 kilometer lang is heel gevarieerd en loopt daarnaast over een landgoed met moestuin, bos, grienden en een wiel. Tip: download van tevoren de vogelzoekkaart en ga op zoek naar de 24 vogelsoorten die je hier kunt tegenkomen! 

Kabouterpad – Oud-Beijerland
Op een iets andere manier met kinderen de natuur in? Ga dan eens het kabouterpad door de Hoeksche Waard doen! Deze route is speciaal uitgezet voor kleinere kinderen. Voor aanvang krijgen de kinderen 15 kaarten met opdrachtjes mee en -hoe leuk is dat?! - een kaboutermuts! Muts op en gaan! Aan het eind krijgt ieder kind een aardigheidje. De route en kaboutermutsen (€2,50 per kind) zijn bij het bezoekerscentrum Klein Profijt af te halen.Kralingse Bos – Rotterdam
In het heerlijke recreatiegebied Het Kralingse Bos vind je mooi aangelegde wandelpaden in het bos, maar een rondje van 5 km om de Kralingse Plas is echt een aanrader! Er is veel te zien - het uitzicht op de plas en de skyline van de stad is spectaculair - en véél te beleven. Onderweg kom je molens, een klimbos, een speeltuin met kinderbadje, een strandje en een kinderboerderij tegen. Iets verderop in het bos spot je herten en pauwen in het hertenkamp. Startpunt van de route is parkeerplaats bij De Tuin van de Vier Windstreken.

Weet jij een leuke wandeling in de regio Rotterdam die zéker ook in dit rijtje thuishoort? Laat het ons weten via rotterdam@kidsproof.nl


MEER UITJES IN DE NATUUR EN HET BOS VOOR KINDEREN

Op Kidsproof Rotterdam vind je nog meer leuke buitenuitjes rondom Rotterdam. Check ze hier! 

Fijne wandeling!