8 x hoog, hoger, hoogst

21 augustus 2023
Zeg je Rotterdam, dan zeg je de skyline! Iedere keer verbreekt de stad het record in Nederland met wéér een nieuw, nóg hoger gebouw. Van het prachtige uitzicht genieten kan dan ook op hoogte, vanuit een aantal daken en uitkijkpunten in de stad. We hebben 8 ‘high spots’ voor je op een rijtje gezet. Helaas niet geschikt als je hoogtevrees hebt…
Bekijk Rotterdam en omgeving vanuit de hoogte!
Check van tevoren wel even of de locatie open is en houdt rekening met de coronamaatregelen.

Dakpark Rotterdam
Op 9 meter hoogte en 1.200 meter lang is Dakpark Rotterdam een van de grootste dakparken van Europa! Met prachtig uitzicht over de wijk en de havens, met veel groen, een Buurttuin, recreatieveld, watertrap én een superleuke speeltuin voor de kids is er voor iedereen genoeg te beleven!Luchtpark Hofbogen
Bijna 2 kilometer lang is het dak van de Hofbogen, waar voorheen de Hofplein spoorlijn overheen liep. Het eerste deel, op het dak van voormalig Station Hofplein is nu een gezellig publiek park met urban uitzicht op Rotterdam. Hier kun je heerlijk picknicken, op een van de kunstschapen neerploffen en slenteren tussen de fruitbomen. Het park is nog in ontwikkeling, in de toekomst loopt het park over de gehele lengte van het dak over de Hofbogen. Onder het dak, in de bogen zitten allerlei leuke bedrijfjes en gezellige horeca!

Euromast
Een van de bekendste attracties van Rotterdam mag in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken. Vanuit het restaurant heb je al een prachtig uitzicht over de stad, maar met de ronddraaiende lift wordt het nóg spectaculairder! Je gaat tot wel 185 meter hoogte en hebt echt een waanzinnig zicht op Rotterdam én de wijde omgeving!

UFO restaurant
Hapje eten of drankje doen terwijl je op 42 meter hoogte langzaam ronddraait? Het kan in het UFO restaurant! Tijdens je ontbijt, lunch, hight tea of grill diner kijk je je ogen uit en ontdek je telkens weer iets nieuws over Rotterdam vanuit de hoogte.

Uitkijkpunt Lürs
Staand op een kompas met windrichtingen midden in het Hoge Bergse Bos kijk je bij uitkijkpunt Lührs uit over de wijde omgeving. Het punt is vernoemd naar de heer Lührs, die zich veel heeft inzet voor dit natuur- en recreatiegebied. De klim ernaartoe is echt de moeite waard, het uitzicht is magnifiek. Bij helder weer kun je Den Haag zien liggen!

Vanuit de molen
Beklim eens een molen en geniet van het uitzicht! Molen De Walvisch behoort tot de hoogste molens ter wereld en is ingericht als werkend korenmolenmuseum. Ook een fraai uitzicht over de stad en de rivier heb je bij Molen Kyck over den Dyck in Dordrecht. Hier kun je op sommige dagen de molenaar ook aan het werk zien!Uitkijkpunt Beverbrug
Maar liefst 14 meter hoog is hij, de Beverbrug in natuurgebied De Zaag in Krimpen aan de Lek. Het ontwerp van dit uitkijkpunt is geïnspireerd op een beverburcht. Vanaf dit uitkijkpunt heb je een panoramisch zicht over het natuurgebied, Rotterdam, de haven en over de rivier. Er vaart van alles voorbij! Kom je boten spotten?

Kerktoren beklimmen
Het is even een klim naar boven, maar dan is het volop genieten van het prachtige uitzicht over Dordrecht en omgeving vanaf de toren van de imposante Grote Kerk! In de kerk worden ook op aanvraag rondleidingen gegeven en hoor je alles over de geschiedenis van de kerk. De toren beklimmen kan van 1 april tot en met 31 oktober.
Let op: vanwege de coronamaatregelen is de toren beklimmen tijdelijk niet mogelijk.

Natuurlijk zijn er ook genoeg uitjes die je vanaf de grond kunt beleven! Je vind heel veel leuke uitstapjes en activiteiten in en om Rotterdam, die leuk zijn voor kinderen maar óok voor de héle familie in onze categorie Eropuit.