• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Ontdek het mooie Lansingerland met deze toffe activiteiten

13 maart 2023
Van natuurspeeltuin en skatepark tot outdoor activiteiten en lammetjes kijken. Lansingerland, ontstaan uit het samengaan van de dorpen Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek, heeft heel veel leuks te bieden voor de kids! Wij verzamelden de leukste eropuittips in Lansingerland en omgeving, van natuur en speelplekken tot kindvriendelijke restaurants! Lees ze hier.
De Tuin van Floddertje in het Annie M.G. Schmidtpark

Actief

Kijk- en Doepad
Fiets of wandel het leuke Kijk- en Doepad langs de A16. Langs de route kunnen de kids klimmen en klauteren in speelpolder de Bergse Vallei, met een speurneuzenkaart op zoek naar wilde bloemen en vogels, belevenisboerderij Schieveen bezoeken en bloemen plukken in een pluktuin! 

Zwembad de Windas
Ga lekker vrij zwemmen in Zwembad de Windas! Lekker in het grote binnenzwembad en bij mooi weer in het toffe buitenzwembad! In de vakanties worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd voor jong en oud! 

Outdoor Valley
Doe de tofste activiteiten bij Outdoor Valley! Van skilessen nemen en in netten klimmen tot buitensporten zoals survivallen, kanoën, tokkelen, klimmen, boogschieten en moutainbiken. Wat kan hier eigenlijk níet?

Skatepark Lansingerland
Skate er op los in het grootste skatepark van de Benelux! Met wel 900m2 aan skatebaan, zijn kids hier eindeloos zoet. De skatebaan is ontworpen door jeugd en het is dus helemaal afgestemd op hun wensen. Hoe tof is dat?


Net Adventure bij Outdoor Valley

Spelen

Speeltuin De Kievit
Ga lekker spelen in de speelweide bij speeltuin De Kievit die vol staat met uitdagende speeltoestellen. Van een trampoline en een kabelbaan tot een echt speelfort. Voor de kleine kids is er een speciale peuterhoek met een grote zandbak, speeltoestellen en een waterspeelplaats. En wist je dat er bij deze speeltuin zelfs zwembaden en een kinderboerderij zitten?

Annie M.G. Schmidtpark
In het Annie M.G. Schmidtpark is van alles te doen! Er zijn grasvelden om te picknicken, een speelveld met toestellen, een cooperbaan en een voetbalveld. Ook is er nog een natuurspeeleiland en zelfs een mountainbike-parcours. Het spelen houdt hier nooit op!

Speelpolder Bergse Vallei
Trek jullie oude kleren aan en beleef een tof speelavontuur bij speelpolder Bergse Vallei. Durven jullie de gave kruip-door-sluip-door-route af te leggen die langs en door het water gaat? Tijdens de route kan er in één van de klimbomen worden geklommen, evenwicht worden getest op de balken van het evenwichtsparcours of met water en modder worden gespeeld in de kleine speelwaterbaai. 


De Tuin van Floddertje

Natuur

Belevenisboerderij Schieveen
Maak kennis met het leven op de boerderij en bezoek de schapen, lammetjes en andere dieren op belevenisboerderij Schieveen. Kids leren spelenderwijs meer over het leven op de boerderij. 

Boerderij Lansingerland
Leer alles over het echte boerderijleven bij boerderij Lansingerland. Kids krijgen een rondleiding en mogen zien hoe koeien gemolken worden. Daarna is het fijn ravotten in de natuurspeeltuin Speelnatuur. Ook zit er nog een Boerderijwinkel bij de boerderij waar heerlijke boerenproducten worden verkocht. Plof ook op het heerlijke terras voor een drankje. 

Uitkijkpunt Luhrs / Hoge Bergse Bos
Geniet van het weidse uitzicht én van de prachtige skyline van Den Haag en Rotterdam vanaf uitkijkpunt Luhrs in het Hoge Bergse Bos.

Lage Bergse Bos
Loop gezellig samen éen van de wandelroutes in het Lage Bergse Bos. Of roetsj als het gesneeuwd heeft van de heuvel af met de slee! Eten

Restaurant Bergse Plas
Het gezellige familierestaurant Bergsche Plas vind je midden in het Lage Bergse Bos. Na een heerlijke wandeling kunnen jullie hier gaan genieten van onder andere heerlijke pannenkoeken. Als het lekker weer is, is het terras ook open! En wist je dat er naast het restaurant een speelpolder ligt? Ideaal dus met de kids.

Lake House
Bij Lake House Rotterdam in Bergschenhoek gaan jullie genieten van een lunch of diner bereid met dagverse ingrediënten. Voor kids is er een speciale kinderkaart. Dat wordt smullen! Zijn de kids uitgegeten? Dan kunnen ze buiten lekker spelen in de speeltuin van het restaurant.

Charlie’s Café
Blauwe mayonaise, lange rietjes en cadeautje bij je eten. Bij Charlie's Café worden kids extra verwend. Zomers kunnen jullie lekker buiten zitten op het terras. Als jullie met meer dan 20 mensen komen, kan er zelfs een BBQparty worden gereserveerd! 

Pannenkoekenhut bij Outdoor Valley
Na een sportief dagje bij Outdoor Valley is het tijd om even bij te komen en een lekkere pannenkoek te eten bij de Pannenkoekenhut op het terrein van Outdoor Valley Wintersport. De pannenkoeken stellen jullie helemaal zelf samen; van beslag tot aan topping. Hou je niet zo van pannenkoeken? Geen probleem, er staan genoeg andere lekkere dingen op de kaart. En vergeet vooral de kids-specials niet te bekijken! 


The Lakehouse

Overnachten

Camping Het Lansingerland
Midden in de weilanden en aan de plezierrivier de Rotte ligt Camping Het Lansingerland. Er zijn 40 ruime campingplaatsen. Bezoek een melkveebedrijf, ontspan op het terras, maak tochten door de polder of duik het maisdoolhof in. Klinkt als een heerlijke vakantie!


Wij wensen jullie veel plezier en hopen dat jullie gaan genieten tijdens het rondje Lansingerland!

Op zoek naar nog meer toffe uitjes in of rondom Rotterdam? Bekijk de categorie Eropuit op onze website.