Bij deze boerderijwinkels haal je heel veel lekkers!

12 maart 2024
Zelfgebakken brood en koek, mals vlees, romige kazen, verse zuivel, groente & fruit, pure honing en oud-Hollands snoepgoed… Bij deze boerderijwinkels in de regio geniet je van al het lekkers dat het boerenleven te bieden heeft!

Boerderij Het LansingerlandNaast melkveebedrijf, kinderopvang, trouwlocatie, horeca en camping heeft boerderij Het Lansingerland een boerderijwinkel met de lekkerste streekproducten uit Nederland. In de mooie winkel verkopen ze veel biologische producten, zelfgebakken brood en koek (het Hoekenaartje moet je proeven!), zuivel, vlees, groente & fruit, maar ook veel bakproducten en woondecoratie. Kidsprooftip voor de zomer: ga struinen in het maisdoolhof!

Hoeve BouwlustEen echte boerderijwinkel is er niet, maar bij Hoeve Bouwlust verkopen ze rauwe oermelk rechtstreeks uit de melktank. Via de unieke melktap mag je hier zelf je eigen fles melk tappen! Ook verkopen ze het heerlijkste boerenijs dat op ambachtelijke wijze in huis wordt gemaakt. Aarbeien en vanille-ijs is er altijd, laat je verder verrassen door de overige steeds wisselende ijssmaken! Kids kunnen dwalen in het maisdoolhof of op het blotevoetenpad.

De BuytenhofDe Boerderijwinkel van zorgboerderij De Buytenhof bevindt zich in de oude fruitloods van de boerderij. Hier koop je producten van het land, vlees van eigen vee, maar ook huisgemaakte chutneys, jams, honing en appel- en perensap van eigen fruit. Ook is er boerenkaas, bakproducten van de Vlaardingse molen, cranberryproducten en snoep zonder troep. Ingekocht? Geniet van koffie met lekkers in de Theeschenkerij of pluk nog een mooie bos in de pluktuin.

Geitenboerderij de MèkkersteeNaast veel geiten vind je op de Mèkkerstee een kinderboerderij, kaasmakerij, een restaurant én een landwinkel. Uiteraard kun je er (biologische) geitenkaas kopen, maar ook andere kazen uit de eigen kaasmakerij. Ook ligt er biologische jam, fruithoning, bakmeel, vruchtensappen en nog veel meer lekkers in de schappen en hebben ze een groot assortiment feestelijke cadeaupakketten en andere leuke hebbedingetjes.

De FruitheerlijkheidIn de landwinkel van De Fruitheerlijkheid in Papendrecht worden de producten van het land en de dieren verkocht, maar ook verwerkt tot lekkere nieuwe producten, zoals jam, sap en sausen. Ook vind je hier biologische groente & fruit, waaronder een aantal ‘vergeten’ groenten zoals postelein en aardperen. Ook fijn: alles is los te koop. Op het terrein is verder een eigen bierbrouwerij (met rondleiding, leuk voor ouders). Kids kunnen naar de mini-kinderboerderij en de pony’s aaien.