• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Coole traktatie-inspiratie!

24 augustus 2022
Ooh, wat worden kinderen toch blij als ze mogen trakteren. Het is hét momentje dat ze in de klas even in de schijnwerpers mogen staan. Maar voor ons als ouders kan het bedenken van die ene coole traktatie soms best voor wat hoofdbrekers zorgen.
Leuke traktaties op op school uit te delen
De traktatie moet natuurlijk origineel zijn, niet al te ongezond en ook nog redelijk easy te maken. Om het alle papa’s en mama’s die met dit dilemma worstelen een beetje makkelijker te maken, hebben we hier en aantal originele traktaties verzameld.

Zelf heb ik laatst chocolade donuts omgetoverd tot kleine monstertjes met tongetjes van stukjes zure matten en eetbare oogjes vastegplakt met 'lijm' van water en peodersuiker. Een daverend succes in de klas van mijn zoontje. Bijkomend voordeel; super makkelijk om te maken. Een andere aanrader voor chocoladeliefhebbers zijn lolly’s van Oreo’s. Een iets ingewikkelder werkje, maar nog prima te doen. En ook hier, succes gegarandeerd. Haal 2 helften oreo van elkaar en plak ze weer met een ijsstokje ertussen, doop 'm in gesmolten chocolade. Even laten uitlekken, dippen in discodip en laten drogen zodat de chocola weer hard wordt.



Leuk om in de zomer te trakteren zijn deze ijshoorntjes. Vul ze met fruit of met spekjes bijvoorbeeld. Mmhh, lekker. Is je kind in december jarig? Dan zijn deze vuurpijlen van spekjes op een satéprikker met snoepveter onderaan als 'vuur' natuurlijk een echte ‘klapper’ als traktatie.



Kortom, voor ieder seizoen en ieder type kind is wel iets passends te verzinnen. 

Binnenkort een verjaardagsfeestje te vieren? Kijk in onze categorie Kinderfeestjes en kies uit meer dan 250 feestjes in de regio.