Een dagje lekker thuis in de vakantie!

23 juli 2023
Heerlijk, vakantie! Fijn een paar dagen de tijd om er met de kinderen op uit te gaan. Maar ook een dagje lekker thuis is dan wel eens top! Hier wat tips om er een leuk, gezellig of zelfs een nuttig dagje van te maken.
Tips voor een leuk dagje thuis in de vakantie
Niks mis met een dagje lekker thuis met de kids aanklooien. Zeker op een regenachtige dag is het heerlijk thuis toeven. En er is genoeg leuks te bedenken, zoals: 
 
Spelletjesmiddag
Haal de spelletjeskast leeg, nodig de buurkinderen uit en organiseer een spelletjescompetitie. Zoek je nog leuke spelletjes voor binnen, kijk dan even hier
 
Knutselen uit het bos
Gisteren naar het bos geweest en takken en ander leuk knutselspul uit het bos meegenomen? Maak er vandaag iets moois van aan de keukentafel. Knutsel bijvoorbeeld een lief egeltje, een schattig uiltje, een bomentrol of versier een mooie tak
 
Thuisbios
Leg een aantal kussens op de grond, doe de gordijnen dicht en ga lekker met z'n allen een film kijken. Natuurlijk mag popcorn niet ontbreken.
 
Zoek de schat
Maak een speurtocht door het huis, compleet met aanwijzingen en natuurlijk een schat die moet worden gevonden. Deze leuke fotospeurtocht kan ook binnen! 
 
 
 
Thuisrestaurant
Ga gezellig met de kids een middagje in de keuken koken. Dek de tafel als in een echt restaurant, compleet met menukaartjes en laat de kinderen 'oberen'. Kijk hier voor leuke gerechtjes die je prima samen met de kids kunt maken.
 
Modeshow
Haal alle kleding uit de kasten en houd een modeshow in de woonkamer, compleet met catwalk, en ontdek nieuwe kledingcombinaties. Je hebt meer dan je denkt! En het ruimt meteen lekker op. 
 
Opgeruimd!
En als je dan toch bezig bent: houd meteen met zijn allen een opruimdag. Zoek oud en kapot speelgoed uit, ruim de kamers op en verschuif meteen wat meubels. Direct een heel ander gezicht!
 
Geniet je van heerlijke thuisdagje!