Eropuit met je peuter, kleuter of dreumes

5 mei 2022
Met je kleintje eropuit? Een 2-, 3-, 4 of 5-jarige de grote wereld laten ontdekken levert mooie momenten én herinneringen voor later op! We hebben een aantal héle leuke peuter-, kleuter- en dreumes uitjes verzameld, speciaal voor jonge kinderen in de leeftijd 2 tot 5 jaar. Zodat jij en je kleine mannetje of vrouwtje mooie herinneringen kunnen gaan maken!
Leuke uitstapjes en activiteiten die je met je peuter of kleuter kunt doen!

Met je dreumes, peuter of kleuter dieren kijken

Een leuke activiteiten voor de kleintjes is dieren kijken en aaien. Hartstikke leuk en ook nog eens low budget! Ga langs bij een kinderboerderij bij jullie in de buurt, zoals De Kleine Duiker,'t Ezelsbruggetje, De Blijde Wei of Kiboe-hoeve. Als je kleintje dol op geitjes is, dan is Geitenboerderij De Mèkkerstee een aanrader! Liever dieren in de natuur ontdekken? Wandel dan over het Dierenvriendjespad in de Biesbosch. Op Belevenisboerderij Schieveen maken kinderen kennis met het leven op de boerderij en de dieren. En wist je dat je herten en pauwen kan bekijken in het Kralingse Bos? Stel gerust al je vragen aan de boswachters!

Geitenboerderij De Mèkkerstee

Magische momenten met je kind

Wist je dat er kabouters in Rotterdam wonen? Doe je peuter, kleuter of dreumes de rode puntmuts op en loop met je kleintje over een Kabouterpad, bijvoorbeeld die in het Waalbos, in de Hoeksche Waard of die bij Tasman. Als je goed zoekt vindt je zelfs kaboutersporen! Maar je vindt ook kabouters op de Kabouterzolder in het Rien Poortvlietmuseum. De zolder is speciaal ingericht rond de kabouterboeken van Rien Poortvliet. Kinderen kunnen hier actief aan de slag rond en met kabouters. 

Kabouterpad Waalbos

Actieve peuter- en kleuteruitjes

Peuters en kleuters zijn graag actief bezig, er zijn genoeg uitjes waarbij ze hun energie kwijt kunnen. Kom samen zwemmen tijdens peuterzwemmen in bijvoorbeeld Zwembad Zevenkampse Ring of bij Oostervant. In Avonturenpark AAP kunnen de kleintjes klimmen, klauteren, kliederen en heerlijk spelen. Of doe de schoentjes uit en wandel over het Blotevoetenpad, kun je daarna lekker pannenkoeken eten bij Restaurant Klokshuys! Bij Avonturenboerderij Molenwaard kunnen jonge kinderen zich ook een dag vermaken met leuke activiteiten, van koe melken, tractor rijden en bootje varen tot vogels kijken, pony rijden en verdwalen in het wilgendoolhof... Of maak een ritje met de trein over de Maasoever Spoorweg, leuk voor jong en oud!

Avonturenpark AAP

Musea voor de kleinsten

Zijn musea alleen voor volwassenen? Nee hoor! Jouw dreumes, peuter of kleuter kan spelenderwijs van alles leren in verschillende musea. Zo heeft het Maritiem Museum de haven van Professor Plons, dé succesvolle kinder-doe-expo voor jonge kinderen. Schepen laden en lossen, netten binnenhalen, containers hijsen... er valt genoeg te beleven! Ook in Villa Zebra kunnen peuters en kleuters van alles ontdekken, namelijk in de tentoonstelling ZELF! Hier staan diverse speel- en kunstinstallaties speciaal voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar. 


Tentoonstelling ZELF! - Foto: Hester Blankestijn

Naar het theater met je ukkie

In verschillende theaters kun je terecht voor voorstellingen voor peuters en kleuters. Theater Zuidplein heeft speciale peuter-kleuterochtenden. Jonge kids in Dordrecht kunnen naar het kleinschalige Kindertheater Marjolijn. Ook Bibliotheek Rotterdam heeft geregeld theatervoorstellingen voor de kleinsten. Liever naar de film? Daarvoor kun je naar de Kleuterbios van Pathé of naar de Mini Mornings van Vue Vlaardingen. Speciaal voor de jongere kinderen is het geluid dan iets zachter, de lichten zijn minder gedimd én je kleintje krijgt een heus filmdiploma. Neem een kijkje op de website voor de actuele programmering!

Bibliotheek Rotterdam