Halloween! Dit zijn leuke traktaties en treats

1 oktober 2023

De griezeligste tijd van het jaar komt er weer aan… Halloween. En zeg je Halloween, dan zeg je uitdelen. De een houdt het bij snoep, de ander gooit er een mandarijntje tegenaan. De een pakt heel uitgebreid uit en de ander houdt het simpel. We vroegen Elise van traktatiewebshop Juul en Gijs om een paar 'treat'-ideetjes. Oók leuk voor als je in deze tijd een jarig kind hebt! 

Ideeën voor treats en traktaties met Halloween

Eerlijk is eerlijk, ik was nooit zo van de Halloween. Ik vond het maar een commercieel Amerikaans fenomeen. Maar ja, toen kwamen er kindjes, 3 in totaal. En dan kan je er toch niet meer onderuit om ook aan deze festiviteit deel te nemen. We begonnen heel klein met een slinger van spookjes voor de ramen en een bescheiden kommetje snoepjes om uit te delen. Maar in de jaren die volgden werden de versieringen en de traktaties steeds een beetje groter, spannender en uitdagender. Wat de versiering betreft prima, maar de traktaties betreft ging ik toch maar weer terug naar het “less is more” principe. En die ideetjes wil ik natuurlijk niet voor mezelf houden.



Zelf fröbelen
Natuurlijk is het nog steeds leuk om zelf aan de slag te gaan met de traktaties. Maar door het toch redelijk simpel te houden kan je het ook leuk samen met de kids doen. Cupcakes doen het natuurlijk bij elke gelegenheid goed. De die-hards gaan aan de slag en bakken de cupcakes zelf, mensen zoals ik kopen gewoon kant en klare cakejes. De cakejes kan je makkelijk versieren met Halloween versiersels. Eetbare oogjes zijn altijd leuk en kan je makkelijk met verschillende lekkernijen combineren. Wat ook zeker een leuke toevoeging is, is de spuit. Vul deze met wat ranja en je hebt een perfecte “bloederige” toevoeging aan je traktatie. Wil je het liever wat makkelijker? Een leuk traktatiezakje vullen met lekkernijen en klaar ben je!



Verpakt uitdelen
Rond Halloween jarig en wil je in dit thema trakteren? In deze tijden van Corona is het wellicht ook wel zo fijn om verpakt te trakteren. Hiervoor kan je natuurlijk zelf kant- en klare Halloween traktaties kopen, maar het is wel zo leuk om er een persoonlijke twist aan te geven. Je maakt een kant-en -klare lekkernij snel en makkelijk Halloweenproof door een Halloween traktatiezakje. Met het toevoegen van een griezelig label en enge diertjes maak je het geheel helemaal af.



Natuurlijk hoef je niet altijd met snoep of lekkernijen te trakteren. Er zijn ook genoeg griezelig leuke non-food dingetjes die je kan uitdelen. Wat denk je van een leuke bottenpen?

Kortom, er is genoeg keuze voor iedereen om leuke, enge en snelle 'treats' te maken voor Halloween.

Griezelige groetjes!

Elise

Check de website Juul en Gijs voor bovenstaande en nog meer leuke trakteerideeën!

Naar de website