Hoe leuk is Eiland IJsselmonde? Nou, zó!

20 augustus 2018
Een tijdje geleden kregen we de tip dat er in het gebied Eiland IJsselmonde veel leuks te beleven is voor jong en oud. Dus stapten we met 4 kids onlangs in de auto om dit gebied eens goed te gaan ontdekken! Lees hier wat wij ervan vonden.
We beginnen bij De Theetuin in het mooie Rijsoord, dat op een prachtige locatie aan het water van het Waaltje ligt. Daar schuiven we aan voor een spannende ijsfondue! Hierbij prik je allerlei lekkernijen, zoals aardbeien, ananas, meloen, lange vingers, spekjes en cake eerst aan een vorkje, je doopt het in chocoladesaus of slagroom en laat het 5 seconden in water van min 196 graden stollen tot een overheerlijke ijsbonbon. Na de uitleg van de dame van de bediening gaan we aan de prik. Wat blijkt: niet alleen héél lekker, ook écht leuk om met kids te doen.Bootje varen
Nadat de buiken goed zijn gevuld, staat er een fijn boottochtje op het Waaltje op het programma. Dit riviertje is een dode rivierarm die door het eiland IJsselmonde loopt. Geen drukke vaarroute dus, alleen de lokale bewoners die er een bootje hebben liggen kom je er tegen. Het levert een heerlijk ontspannen tochtje op met mooie vergezichten over het water en het landschap.Potje golf
Terug op de kant is het tijd voor een potje midgetgolf. De kids storten zich fanatiek op het parcours vol leuke uitdagingen en hindernissen. De laatste baan blijkt favoriet bij allemaal!De natuur in!
Omdat we ook nog naar natuurgebied Sandelingen-Ambacht willen, nemen we afscheid van De Theetuin en rijden we naar dit prachtige stukje natuur voor een mooie wandeling. Naast open stukken grond met onder andere riet, vind je hier ook bos en water. Er is een meer met een klein strandje waar gezwommen kan worden en pal ernaast ligt het Jeugdspeelpark, een grote speeltuin waar ook dieren te vinden zijn.Na een mooie wandeling eindigen we onze dag daar. We hebben een superleuke dag gehad in inderdaad een prachtig gebied, dat zéker de moeite van een bezoek waard. De kids én wij hadden het prima naar de zin en gaan zeker nog eens terug naar Eiland IJsselmonde. Er valt namelijk nog veel meer te ontdekken, 1 dag is gewoon veel te kort!