Kerstkaarten zelf maken: snel en makkelijk

6 december 2023
De allerleukste kerstkaarten maak je snel en eenvoudig zelf! Een gezellige activiteit om samen met de kinderen te maken en te versturen, daar worden de ontvangers gegarandeerd vrolijk van! Wij gingen alvast aan de slag en verzamelde 14 creatieve, maar vooral supermakkelijke ideeën voor de kerstkaarten.
Zelf maken! Deze leuke tips voor kerstkaarten maak je esnel en eenvoudig samen met de kids

Wat heb je voor deze kaarten nodig:
- karton als basiskaart
- dikke stift
- knoopjes
- washi tape
- stiften/kleurtjes
- lijm
- schaar

We zijn super benieuwd naar jullie creaties! Delen jullie die via rotterdam@kidsproof.nl? Of tag ons op Facebook of Instagram!

Kerstkaarten met knoopjes 

Word het een rendier, een feestslinger of toch vrolijke kerstballen? Met knoopjes maak je gemakkelijk hele creatieve kaarten in kerstthema. Dat is leuk knutselen! Ook nog een leuke: gebruik meerdere knoopjes om 1 ronde bol te vormen. touwtje erboven tekenen of plakken en je hebt een super kleurrijke kerstbal kaart!

Kerstkaarten met washi tape

Wie ooit washi tape heeft uitgevonden is briljant! Wij gebruiken het heel vaak en er zijn eindeloos veel combinaties mogelijk. Wij hadden deze mooie kerstrolletjes in huis, maar andere leuke designs of kleurtjes werken net zo prima!
Bij de kerstboom hebben we dubbelzijdig plakband gebruikt waar de glitters op bleven plakken!


Kerstkaarten met stiften 

Heb jij alleen papier en stiften tot je beschikking? Geen probleem! Deze kaarten zijn super simpel. Mooie tekst erbij en je bent klaar! Tip: bij de strakke groene kerstboom gebruikte we washitape voor de lijnen die we later wer weg hebben gehaald.
Veel plezier met het knutselen en versieren van de mooie zelfgemaakte kerstkaarten! Fijne kerst!
En deel je jouw creaties met ons!

TIP: ben jij een echte knutselfan? Hier vind je nog 10 toffe kerstknutsels en ook leuke knutselideeën voor kerstballen!