12 Kidsproof tips om snel rijk te worden op Koningsdag

12 april 2024
Naar 27 april kijken wij elk jaar weer uit: Koningsdag! Willen jouw kids ook graag wat leuks doen deze dag én een leuk centje verdienen? Lees hier onze 12 favorieten!
1. Photo booth. Hang een laken of andere achtergrond op (met bijvoorbeeld twee ladders of een kledingrek) en leg er allerlei leuke verkleedspullen bij, zoals kroontjes en hoedjes op stokjes, gekken hoeden en boa's. Ook leuk: maak een oranje bordje met 'King / Queen of the day' of 'Koningsdag 2017'. Jij maakt de foto met hun telefoon (dan hebben ze 'm meteen) voor € 0,50. Een leuk aandenken!

2. Dit vonden wij zo'n biljant idee: ga in een slaapzak liggen met een bordje erbij 'Ik wil graag slapend rijk worden!' Bakje ernaast en kom maar op met die centjes! Makkelijker je geld verdienen kan bijna niet.3. Deze is echt hilarisch: zeven koekjes opeten in één minuut! Zeker weten dat je veel lol hebt. Wel van die lekkere droge Maria biscuitjes nemen, natuurlijk! Als je het wil proberen betaal je € 0,20. Lukt het, dan krijg je je inleg dubbel terug!

4. De raadspelletjes doen het ook altijd heel goed. Zet drie verschillende potten gevuld met snoep neer. Bijvoorbeeld een kleine met kauwgomballen, een middelgrote met drop en een grote met lolly's. Voor € 0,20 mag je raden hoeveel snoepjes erin zitten. Hetb je het goed, dan is de pot van jou!

5. Nagels lakken of schminken. Neem een klein tafeltje mee en twee stoeltjes. Voor de nagels is vooral oranje, rode, witte en blauwe nagellak leuk, maar denk ook aan glitternagellak. Voor het schminken koop je een schminkvlag bij de Action. Daarmee zet je vlaggen op beide wangen. Neem ook nog wat andere schmink mee, voor de prinsesjes onder ons!   

6. Ga rond met eten en drinken! Maak zelf je Koningscupcakes, verse jus d'orange, muffins in de kleur oranje, zakjes snoep of zakjes chips en leg ze op een dienblad met handvatten (doe een koord of doek door de handvatten, zodat je het dienblad om je nek kunt 'dragen') en ga de vrijmarkt rond! Je kunt makkelijk € 0,50 per stuk vragen!7. Verzin een leuk spelletje en laat ze betalen voor het meedoen. Bijvoorbeeld een soort wensfontein: neem een bak met water en zet hierin borrelglaasjes. Als je een euro in de glaasjes gooit, krijg je de hele inhoud! Koekhappen, balletje-balletje (geld inleggen en onder cups leggen, cups wisselen en raden waar het geld ligt) doen het ook goed. Of maak een grabbelton en grabbel voor € 0,50.

8. Zoek een grote foto van Maxima of Willem Alexander en plak deze op een bord. Doe de kinderen een blinddoek voor en lippenstift op. Voor € 0,20 moeten ze proberen de koning of koningin op de wang te kussen. Gelukt? Dan winnen ze een lekker snoepje.

9. Muziek maken en/of dansen op muziek levert altijd goed geld op, is onze ervaring. Verzamel je beste vrienden en vriendinnetjes en geef een spetterend optreden met jullie samengestelde band! Wel even een bakje meenemen voor het geld!

10. Complimenten te koop of free hugs ( uhm... niet helemaal free, je mag er iets voor geven). De complimenten verkoop je voor € 0,10. Kijk wat voor een persoon het is en geef een complimentje: je  hebt een uitzonderlijk mooie lach, stralende ogen, prachtig haar en ga zo maar door. Easy peasy!11. Levende fruitmachine is ook één van onze favorieten. Laat drie kinderen op een tafel zitten en doe ze een blinddoek om. Ieder kind heeft een mandje met vier stuks verschillende soorten fruit erin. Als de bel gaat, moeten de kinderen ieder een stuk fruit uit hun mandje pakken en omhoog houden. Bij drie dezelfde heb je prijs!

12. And last but not least geldt voor alle bovenstaande tips: een goede voorbereiding en presentatie kunnen een groot verschil maken. Maak bijvoorbeeld een spandoek of ga verkleed in stijl. Zorg tenslotte voor een lekkere stoel en neem wisselgeld en eten en drinken mee.

Succes en vooral veel plezier!