Kidsreporter op Verhaalvontuur in Rotterdam

12 mei 2021
Onze Kidsreporters gingen onlangs op pad met Verhaalvontuur: met een schatkaart in de hand op zoek naar de 'boef' tijdens een spannende interactieve speurtocht door het centrum van Rotterdam. Lees hier hoe ze de zoektocht hebben ervaren!
Leuke speurtocht door Rotterdam op zoek naar de boef
Met Verhaalvontuur zie je de stad weer eens van een andere kant. In ons geval was het een trip down memory lane terwijl de kinderen jacht maakten op een boef.

Nabij de Koopgoot kregen wij onze missiekaart mee en ging ons verhaalvontuur van start (pas op: niet per ongeluk de laatste QR-code scannen en de clue weggeven, zoals ik deed 🙈). De route leidde ons langs zo’n tien punten met een verhaal en af en toe een opdracht. De verhaallijn volg je via filmpjes die je met een QR-code op je telefoon of tablet kunt bekijken. (Als je een tablet gebruikt, let er dan wel op dat je ook een actieve internetverbinding hebt!) De route is niet al te lang (3 km) waardoor je de tijd kunt nemen om hier en daar wat langer rond te kijken. Toen wij de boef gevonden hadden en onze missie voltooid was, sloten we af met een drankje op een verrassende plek! Uiteraard verklap ik niet waar dat is ...😉Verhaalvontuur maakt een bezoekje aan de stad net even iets leuker dan een gewoon dagje stad. Proviand is handig, maar niet noodzakelijk. Er is onderweg voldoende gelegenheid om te snacken en snaaien. Neem wel een pen mee en houd rekening met de openingstijden van het start- en eindpunt, aangezien de filmpjes aankondigen dat een geslaagde missie beloond wordt. Om beteuterde gezichten te voorkomen, moet je dus wel op tijd binnen zijn!

Veel speurplezier!

Nathalie

Nog meer leuke speurtochten in de regio Rotterdam en Dordrecht vind je hier.