De leukste kinderfeestjes voor kleuters

8 januari 2024
Vier je de verjaardag van je kleuter - wellicht voor het eerst - met een heus kinderfeestje en zoek je nog inspiratie? We hebben een aantal héle leuke kinderfeestjes voor je kleintje verzameld, met verschillende thema's maar wel allemaal geschikt voor kinderen in de leeftijd van 3/4 tot en met 6 jaar.
Villa Zebra

Voor de speurneuzen

Ga met de kleintjes op avontuur in het Kabouterpad van Tasman (3+). Volg de sporen van de kabouters en doe onderweg leuke opdrachten. Voor een leerzaam feestje is Biesbosch Museumeiland perfect. De kids gaan op speurtocht en vaartocht en leren van alles over de natuur en het leven op het water. 't Weetpunt biedt een verjaardagsfeestje in de natuur aan waarbij de kids kunnen genieten van verschillende activiteiten. Van vogels kijken tot het zoeken naar waterbeestjes, het is een feestje vol avontuur en educatie.

Voor de dierenvriendjes

Ben je op zoek naar een feestje voor jouw kleine dierenliefhebber? Bezoek dan één van de kinderboerderijen in Rotterdam, zoals De Molenwei, De Kraal, De Kleine Duiker of de Wilgenhof. Hier kunnen de kids knuffelen met de dieren en spelenderwijs leren over de natuur. Of ga voor een echte boerderij-ervaring naar Belevenisboerderij Schieveen, Hoeve Bouwlust of Avonturenboerderij Molenwaard (4+). Van picknicken tot boer voor een dag, er is van alles te beleven op de boerderij!



Voor nieuwsgierige aagjes

Ga voor een leuk en educatief kinderfeestje. Bezoek het Natuurhistorisch Museum voor een Potvisfeestje (4+) of ga naar Villa Zebra voor creatieve workshops. Voor de avontuurlijke jarige is er Professor Plons in het Maritiem Museum. Kies jouw favoriet! 



Voor de energiebommetjes

Maak het kinderfeestje van jouw kind onvergetelijk! Bezoek Jump 010 of Bounce Valley voor trampolines en indoor attracties of huur een springkussen bij Springkussenverhuur de Stuiterbal. Voor een meer natuurlijke ervaring, organiseer je een Kabouter-, Blotevoetenpad-, of Boer(innen)feestje bij het Klokshuys. Ook Outdoor Valley Mini's (5+) biedt spannende avonturen, maar dan speciaal voor kleine piraten en indianen. Of vier een sportief feestje bij Beweegboefies.



Voor de speelmaatjes

Plaswijckpark is een leuke plek voor kinderfeestjes met dieren, spelen en schaatsen. Of vier een speels en avontuurlijk feestje bij een binnenspeeltuin! Bij FunZone in Oud-Beijerland kunnen kinderen zich uitleven met klimmen, springen en glijden. Bij Monkey Town in Spijkenisse kunnen kinderen hun eigen feestje samenstellen en deelnemen aan allerlei leuke activiteiten. De Ballebak in Rotterdam-Ommoord biedt een speciaal verjaardagsfeestje voor kinderen met leuke spellen en activiteiten. En bij De Wereld van Lizz kunnen kinderen spelenderwijs leren in de speeltuin en genieten van een verjaardagsfeest. Voor kinderen vanaf 5 jaar is er de Speelfabriek waar ze kunnen klimmen, klauteren en spelen tijdens een feestje.



Voor de lekkerbekkies

De Pannenkoekenboot is een unieke locatie voor een kinderfeestje waar kinderen onbeperkt pannenkoeken kunnen eten terwijl ze genieten van een prachtig uitzicht op de skyline van Rotterdam. Bij De Beren in Bleiswijk hebben kinderen een gezellig en actief verjaardagsfeestje. Ze kunnen zich uitleven in de indoor speeltuin en smullen van lekkere hapjes en drankjes. Een ideale plek om de verjaardag van je kind te vieren!

Voor bakkertjes-in-de-dop

Bij de Kinderkeuken Rotterdam kunnen kinderen hun verjaardag vieren met een superleuk kookfeestje! Onder begeleiding van professionele koks leren de kinderen de lekkerste gerechten maken en kunnen ze samen genieten van het resultaat. Bij Belicio Cheatday vieren kinderen hun verjaardagsfeestje met ijs, snoep en taart! Het is een feestje dat ze nooit zullen vergeten, vol lekkernijen die ze zelf uitkiezen en versieren.

Voor de op-het-puntje-van-de-stoel-zitters

Maaspodium is een geweldige locatie om het verjaardagsfeestje van jouw kind te vieren met een vleugje theater en dans. Kinderen kunnen een voorstelling bekijken en zelfs leren dansen! Poppentheater The Fighter is een fantastische plek voor een kinderfeestje met poppentheater. Geniet van de magie van de voorstelling en het verhaal dat de poppen vertellen. Bij Theater aan de Schie vieren kinderen hun verjaardag op een unieke manier met een spannende en vermakelijke voorstelling in het theater. En voor een leuk filmfeestje zijn Pathé en Vue ideale plekken. Kijk de nieuwste films en trakteer de kinderen op popcorn en frisdrank.




Wij wensen jullie een super leuk, actief, avontuurlijk of lekker kinderfeestje! 

Op zoek naar nog meer toffe uitjes in of rondom Rotterdam? Bekijk de categorie Eropuit op onze website.